Kriminaltekniker Asbjørn Follerås sikret en grønn lue fra søppeldunken utenfor Narvesen fredag formiddag. Det er trolig ikke den samme luen som ransmannen hadde tredd over ansiktet. Foto: Erlend Olsbu
Politibetjentene Christian Alsaker og Thea Grødum lette fredag etter spor utenfor Narvesen-kiosken i Lillesand. Foto: Erlend Olsbu

LILLESAND: — Vi jobber nå med å kartlegge hvem som har befunnet seg i området, slik at vi kan få avhørt potensielle vitner, sier etterforskningsleder Katrine Vollan i Agder politidistrikt.

Fredag ettermiddag opplyser hun at ingen er pågrepet etter ranet av Narvesen-kiosken i Lillesand. Politiet har foreløpig ingen navngitte mistenkte, sier Vollan.

Den maskerte raneren kom inn i butikken like etter klokka 22 og forlot stedet med rundt 6000 kroner i kontanter.

— Raneren var ganske høy, mellom 180 og 190 centimeter. Han hadde på seg beige bukser, mørke sko og en hvit hettegenser med et sort emblem. Han hadde dekket seg til ved å dra en grå eller grønn lue over ansiktet, sier Vollan.

Hvor raneren forsvant etter at han gikk ut av butikken er foreløpig uklart.

Vollan ber alle som befant seg i området på i det aktuelle tidsrommet om å kontakte politiet på telefon 02800. ## Snakket norsk

Raneren skal ha vært lys i huden og snakket norsk til personen som sto bak kassen. Vedkommende ble bedt om å legge seg ned mens raneren forsynte seg med penger.

— Raneren opptrådte truende og ba om penger. Utover det ønsker jeg ikke å gå i detaljer, sier Vollan.

Mannen skal ha hatt en gjenstand under genseren, men det er uklart hva slags gjenstand dette var.

Den ansatte ble avhørt av politiet natt til fredag.

— Vi har avhørt flere vitner i dag og har blitt kontaktet av andre som vi kommer til å snakke med, sier Vollan.

Fire politipatruljer fra Lillesand, Grimstad og Arendal jaktet torsdag kveld og natt til fredag på raneren. Blant annet var en hundepatrulje i aksjon. Flere aktuelle adresser skal ha blitt undersøkt, uten at dette førte politiet til noen gjerningsmann. Søket ble avsluttet like før klokka ett.

Tekniske undersøkelser

Fredag formiddag gjennomførte politiet tekniske undersøkelser ved Narvesen-kiosken som ble ranet torsdag kveld. To politibetjenter fra Lillesand lensmannskontor lette gjennom søppeldunker på utsiden, mens kriminaltekniker Asbjørn Follerås sikret spor inne i butikken.

I en av søppeldunkene ble det funnet en grønn lue. Den ble tatt med til undersøkelse, men ifølge Follerås er det trolig ikke luen som ransmannen hadde på seg.

— Det ser ikke sånn ut, sier Follerås.

Han ønsker ikke å kommentere om politiet har funnet noe annet av interesse.