FARSUND: To 21 år gamle asylsøkere fra Afghanistan er i Lister tingrett dømt til fengsel etter å ha voldtatt og hatt seksuell omgang med ei da 14 år gammel jente. Det var Avisen Agder som først meldte om dommen.

Den ene mannen er dømt for grov uaktsom voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år, og får en fengselsstraff på to år og seks måneder. Han har allerede sittet 266 dager i varetekt, og dette trekkes fra dommen.

Mannen nekter for å ha hatt seksuell omgang med jenta.

Den andre mannen er dømt til ti måneders fengsel for seksuell omgang med barn under 16 år. Han har sittet 232 dager i varetekt, og får dermed straffen redusert tilsvarende.

Mannen har innrømmet å ha hatt seksuell omgang med jenta, etter å ha blitt konfrontert med bevis i saken.

De to er også dømt til å betale erstatning til jenta. Mannen som er dømt for voldtekt må betale 130.000 kroner i oppreisningserstatning, mens den andre må betale fornærmede 50.000 kroner.

Traff mennene om natta

Den grove hendelsen skjedde 24. februar i år. Den 14 år gamle jenta traff den ene av de to asylsøkerne i et tettsted i Vest-Agder om natta. Hun oppholdt seg på en barnevernsinstitusjon, men gikk ut da hun ikke fikk sove. Jenta kom i snakk med den ene tiltalte, og han ba henne bli med ham hjem.

Ifølge rettens dom ble jenta der utsatt for seksuell omgang med først den ene domfelte. Deretter brukte den andre mannen, som også oppholdt seg i leiligheten, vold for å gjennomføre samleie med jenta.

Begge de to mennene har nektet straffskyld og forklart at de trodde jenta var over 16 år.

Stoler på jenta

Lister tingrett tror ikke på de to tiltaltes forklaringer, som ifølge dommen fremstår som usammenhengende og lite tillitvekkende. Derimot fester retten lit til jentas forklaring, som har vært konsistent gjennom flere avhør.

Etter overgrepene greide jenta å komme seg ut fra leiligheten der en av de domfelte bodde, og kontaktet taxisjåfører i ei drosjebu i nærheten for å få hjelp. De to mennene fulgte etter jenta i bil, men snudde raskt da de så at jenta snakket med taxisjåførene i bua.

Etter overgrepene dro de to mennene til en kamerat. En av de domfelte ble pågrepet i Trondheim 9. mars, mens den andre ble pågrepet 25. februar i leiligheten sin vest i Vest-Agder. Begge de to mennene er tidligere ustraffet, og begge har fått avslag på sine asylsøknader.