GRIMSTAD / KRISTIANSAND: – Jeg tenkte bare yes nå har jeg kommet inn på det jeg vil, sier Kolbjørn Korsmo til Fædrelandsvennen.

Sammen med Niels Henrik Bech, har de klart å kapre to av de til sammen 50 plassene på maskiningeniørstudiet ved Universitetet i Agder, campus Grimstad fra august.

– Jeg har fagbrev som rørlegger, men ønsker å videreutvikle meg og prøve ut noe nytt, sier Bech, som for tiden har sommerjobb som rørlegger.

De kommende ingeniørstudentene har begge bestått forkurs fra henholdsvis Stavanger og Kristiansand, og starter nå på en treårig bachelor. De ser likevel ikke bort ifra at oppholdet i Grimstad kan bli utvidet.

– Nå får vi se hvor godt jeg trives på studiene, så blir det mulig en master etter hvert. Det gjør meg uansett ingenting å bo i en mindre by, smiler Bech.

– Hva er drømmejobben?

– Jeg er veldig glad i å reise, så jeg håper på noe reiserelatert i en av NODE— bedriftene. Mange bedrifter skriker etter folk med ingeniørbakgrunn, så jeg føler i alle fall at jeg har valgt noe som det er bruk for, sier Korsmo. I sommer har han jobb som hydraulisk mekaniker ved National Oilwell Varco i Søgne.

Mens Korsmo skal pendle fra Kristiansand, har Bech allerede valgt å flytte til Grimstad.

– Jeg har hørt mye positivt om både lærerne og studiemiljøet. Så nå gjenstår det bare å ta med seg flyttelasset, sier Bech.