Brann i Kvadraturen Foto: Vegard Nekstad
syd20bd0.jpg Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
bilde (23).JPG Foto: Eva Myklebust
brann-kvadraturen.jpg Foto: Ina Margrethe Gabrielsen

KRISTIANSAND: — Meldingen kom 16.37 etter at noen hadde observert brann i bakgården. En garasje hadde tatt fyr, og folk mener de har hørt eksplosjonslyder fra stedet, opplyser innsatsleder Kjetil Nygaard i politiet til Fædrelandsvennen på stedet.

Skadestedslederen mener det foreløpig er vanskelig å si noe om omfanget av brannen. Brannvesenet måtte kutte seg gjennom taket for å ta seg inn i bygningen grunnet sterk røykutvikling.

Brannvesenet har ved 18-tiden kontroll over brannen, og Nygaard regner med at beboere i nabobygninger kan flytte tilbake i løpet av kvelden.

- Alle personer er ute av bygningen

Omkring én halv time etter at brannen oppstod kunne politiet opplyse til Fædrelandsvennen at alle som var i huset var ute.

Det var kraftig røykutvikling på stedet da Fædrelandsvennen kom til stedet kort tid etter at slukningsarbeidet var i gang.

Politiet sperret av flere gater.

— Det dreier seg om brann som har oppstått i en bakgård. Det er ingen personskader. Vi har evakuert nærliggende leiligheter blant annet på grunn av røykutviklingen, fortalte operasjonsleder Børge Stensland til Fædrelandsvennen ved 17.30-tiden.

Utrykningen ble foretatt klokka 16.37, med brannbiler, ambulanse- og politikjøretøy.

Klokken 17.27 ble det opplyst at det fortsatt var kraftig røyk i Kristain IVs gate.

syd20bd0.jpg Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

— Det velter sort røyk opp fra området øverst i Markens gate, opplyste Fædrelandsvennens journalist Vegard Nekstad da han kjørte over Vesterveien-broa ved 17-tiden.

Godt synlig over hele byen

Øyenvitnet David André Berg var på stedet like etter brannen brøt ut.

— Det brant inne i en hvit bygningen. Brannvensenet var der og forsøkte å slukke det. Flammene avtok ganske raskt da de fikk vann på det. Det var ganske stor brann, opplyser Berg til Fædrelandsvennen.

Den første meldingen som 110 Agder sendte ut rett over klokken 17 lød slik: Det brenner i Kristian IVs gate i Kristiansand. Brannvesenet fra Kristiansand og Søgne er på vei til stedet.

brann-kvadraturen.jpg Foto: Ina Margrethe Gabrielsen

Fædrelandsvennen har fått en rekke tips fra publikum i og rundt Kristiansand. Røyken var godt synlig også på avstand.Både brannvesen, politi og ambulansetjenesten rykket ut. Brannvesenet benyttet kranbil og øks for å komme til stedene hvor det brant.

Det var mange skuelystne i området som fulgte med på slukningsarbeidet.