KRISTIANSAND: Torsdagskveldene på Torvet har blitt mer fuktige enn politiet setter pris på. De operative mannskapene ved Kristiansand politistasjon har bedt ledelsen ved politistasjonen om å ta tak i problemet over helga, etter at det utartet sist torsdag.

— De siste torsdagene har politiet hatt mye å gjøre med gjestene på dette arrangementet etter at det er avsluttet. Uten å slå fast noe med sikkerhet, er det noe som kan tyde på overskjenking i en eller annen form, sier vaktleder Hans Gaukstad ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Ketchup

Fredag morgen ble fire personer bøtelagt etter å ha deltatt på Sommer på Torvet. En 27 år gammel mann fikk 8.000 kroner i bot for å ha tømt ketchup i håret på en kvinne og for legemskrenkelse.

To personer ble bøtelagt med henholdsvis 8.000 og 10.000 kroner for tilsvarende forhold. I tillegg ble en person ilagt et forelegg på 5.000 kroner for å ha nektet å forlate området etter pålegg fra politiet.

- Seriøs aktører

— Vi overskjenker selvfølgelig ikke noen gjester. Vi er seriøse aktører i restarurantmarkedet som står bak dette arrangementet, sier Henning Vestavik i restauranten Jonas B. Gundersen til Fædrelandsvennen.

— Torsdag var også den kommunale skjenkekontrollen til stede, og så vidt jeg forstår har vi ikke fått noen bemerkninger. Vi har fokus på skjenkeproblematikken. Aldersgrensen ble nettopp hevet, og på det meste hadde vi torsdag 19 vakter på området. 3000 personer var samlet, og det er ikke til å unngå at arrangementet tiltrekker seg folk som kan være beruset, men som ikke slipper inn hos oss. Dette tar vi på alvor, sier Vestavik.