KRISTIANSAND: – Jeg har nesten ikke ord. De ordene jeg har egner seg ikke på trykk, sier Freddy de Ruiter til Fædrelandsvennen. Han reagerer sterkt på ordfører Arvid Grundekjøns (H) kritikk av måten nyheten om belønningsmidlene til Kristiansand ble sluppet på.

– Han må være den eneste i verden som klager over å ha fått 300 millioner. Han oppfører seg som en lottomillionær som klager over måten han får beskjeden på, sier han.

Fikk ikke beskjed

Ordføreren har gått hardt ut mot det han mener var uryddig håndtering fra Samferdselsdepartementets side. Hverken han eller rådmannen i kommunen fikk informasjon om tildelingen før stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) gikk ut i media.

– Det er veldig spesielt at den rødgrønne regjeringen bruker såpass mye penger uten å få lov til å markedsføre det. Man spør seg jo hva Grundekjøn har problemer med. Er det noe galt med hvor pengene kommer fra, spør Fredy de Ruiter.

– Parodi

Han mener ordføreren er med på å skape et inntrykk av at folk på Sørlandet sutrer for alt og at det, uansett regjering, ikke er spesielt attraktivt.

– Nesten hver dag klages det i mediene over at Sørlandet ikke får nok av kaka og så videre. Og når regjeringen da tråkker til og bevilger dette beløpet blir det en parodi at han fortsetter å klage.Han sier han blir oppgitt og irritert over reaksjonen, og lurer på om den er en del av en partipolitisk strategi.

– Kanskje han ønsker å snu debatten vekk fra hva som er saken. Hvis det er en avledningsmanøver er det ikke særlig musikalsk gjort.

Selv legger han ikke skjul på at departementet ønsket å få oppmerksomhet rundt tildelingen.– Selvfølgelig er det er strategi fra vår side. Vi markedsfører jo politikken vår. Det er politikere som bevilger penger, og det må han forstå. Jeg antar at de gjør det samme selv. Eller spør de opposisjonen om lov hver gang?