RÅDYRMIDDAG: Martin Midbøe (10) gledet seg til å smake rådyr for første gang. Her hjelper han SFO-leder Kristen Lian med tilberedningen. Foto: Erlend Olsbu
SKEPTISKE: Ida Beate Lisø (10) og Hedda Kalhovd Drøsdal (9) var litt skeptiske til rådyrgryta. Foto: Erlend Olsbu
SPENT: Tony Tran (8) fra Øvre Slettheia gledet seg til å spise rådyret han selv var med på å jakte i november. I bakgrunnen SFO-leder Terje Taxerås, Henrik Bjørndahl (9), Karl-Erik Fiegl Rødstøl (9) og Martin Midbøe (10). Foto: Erlend Olsbu
Slettheia og Øvre Slettheia SFO brukte vårdagen til å innta en bedre rådyrmiddag utenfor Slettheia skole. F.v. SFO-leder Terje Taxerås, Tony Tran (8), Herman Systad (9), Karl-Erik Fiegl Rødstøl (9), Martin Midbøe, SFO-assistent Tore Møyland og SFO-leder Kristen Lian. Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: Martin Midtbø (10) var en av flere som smakte rådyrkjøtt for første gang etter skoletid i går ettermiddag.

— Jeg har ikke spist rådyrkjøtt før. Men jeg har spist rådyrhjerte, sier Martin.

Han og de fleste andre i villmarksgruppa fra Slettheia og Øvre Slettheia SFO var med rådyret ble skutt på Flekkerøy i november.

— Vi arrangerer ei jakt hver høst. Det er ikke alltid den gir resultater, men i fjor fikk vi felt ett. Det tilbereder vi nå som en gryterett, med sjampinjong og løk, sier SFO-leder Kristen Lian ved Sletteheia SFO.

Tilberedte hjertet

Hjertet som Martin fikk smakt på kom fra det samme dyret.

— Det ble tilberedt etter at vi slaktet dyret i vinter. Det er nok ikke så mange som har smakt rådyrhjerte nei, smiler Kristen Lian.

Mens Lian sto for tilberedingen av kjøttet, hjalp flere av guttene til med kutting av løk og grønnsaker. Andre var ikke like interessert i matlagingen og tilbrakte heller den strålende vårdagen med å spille fotball eller huske.

Skeptiske

Ida Beate Lisø (10) og Hedda Kalhovd Drøsdal (9) fortalte at de var litt skeptiske til rådyrmiddagen som ble tilberedt på bål i skolegården.

— Vi synes litt synd på rådyret. Jeg skal smake, men vet ikke om jeg liker det, sier Ida Beate.