OSLO: Og da handler saken om støyreduserende tiltak ved Evjemoen skytefelt i Evje og Hornnes kommune.

Støyen fra skytefeltet må reduseres, og Forsvaret forlanger at Evje og Hornnes kommune skal betale halvparten av regningen på vel 56 millioner kroner. Den regningen ønsker ikke kommunen å betale. Denne problemstillingen spurte Ropstad Barth Eide om i spørretimen.

Se klipp fra spørretimen øverst i saken!

Svaret fra Barth Eide var krystallklart. Forsvaret har strukket seg langt ved å si ja til å dele regningen på de støyreduserende tiltakene, og avsluttet med å slå fast at de ikke vil strekke seg lenger.

— Jeg tror saken faktisk fortsatt blir stående der, var forsvarsministerens siste setning.- Barth Eide viser en arrogant holdning, og har svært lite forståelse for Evje og Hornnes kommune, sier Ropstad rett etter at spørretimen er over.

— Jeg hadde trodd forsvarsministeren ville komme oss litt i møte, men han firer ikke en tomme. Jeg opplever at han snur saken på hodet, og jeg reagerer jo på at han bruker begreper som at Evje må stille opp for Kongeriket Norge. Det var rett og slett skuffende fra ministerens side.

Ropstad er klar på at saken ikke stopper med dette spørsmålet, selv om ministeren forsøkte å strupe saken.

— Det er tre veier videre. Jeg vil nå undersøke om jeg får KrF-gruppen med meg på å fremme et forslag i Stortinget om denne saken. Jeg tror det er mulig å presse Forsvaret mer i forhold til pris og til sist jobber jo kommunen med de juridiske sidene av saken.