KRISTIANSAND/SØGNE/MANDAL: – Vi ønsker tips i saken. Personer som tror de kan ha sett noe bes ta kontakt med politiet på 02800 eller på vår facebook-side, sier leder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, til Fædrelandsvennen.

Bilde av tyvene

Onsdag formiddag ble politiet varslet om at en Yamarin 65dc med en 225 hesters yamahamotor var blitt stjålet fra Korsvik marina i løpet av natten. Båten ble senere funnet igjen, men da ramponert. Gjerningsmennene er ikke pågrepet. Torsdag publiserte Fædrelandsvennen en video av det frekke tyveriet, og nå går altså politiet ut med bildet av de to tyvene.Den ene har på seg en lys dongeribukse og grønn jakke. Han er middelaldrende med lyst kort hår.

Den andre har på seg en svart/blå caps. Brune/beige bukse og blå genser med hvite ermer.

Flere båter er blitt stjålet

Politiet tror at båten tyvene har benyttet i forbindelse med tyveriet er en Askeladden 605. – Det er i den siste tiden blitt stjålet flere verdifulle båter i distriktet. I tillegg til det omtalte tyveriet er det også blitt stjålet en Yamarin 64DC, forteller Nesland.

Dette tyveriet ble varslet til politiet onsdag.– Den ble forsøkt stjålet fra Fidjekilen båthavn. Det var eieren som oppdaget at båten lå og drev. Noen kan ha forsøkt å få den med seg, men ikke fått start på den, sier Nesland.

Han vet ikke om det kan ha vært de samme personene som stod bak det tyveriet, men sier at det ikke kan utelukkes.

Seks båter meldt stjålet i Mandal

En ATM-båt med 150 hestekrefter, som er meldt stjålet i Mandal, ble i går funnet igjen ved Simonsholmen i Søgne. I alt er det seks båter som er meldt stjålet i Mandal den siste tiden.

— Det er snakk om daycruisere med 150 - 160 hestekrefter, forteller fungerende etterforskningsleder ved politiet i Mandal, Anne Gundersen.

Hun ber derfor folk være oppmerksomme.— Og dersom de ser folk de ikke kjenner, eller som virker mistenksomme, luske rundt i båthavnene, oppfordrer vi de til å ta kontakt med politiet.

Båttyveri i Søgne

I Søgne var det også et tilfelle av båttyveri i går. En Yamarin 66cc med 200 hesters yamahamotor ble meldt stjålet fra Solta båthavn.