SARPSBORG: — Tårene trillet! Det var så mye følelser som kom ut på en gang. Alt skulle ut, sier kaptein og daglig leder i Amazon, Gro Ingvardsen til Fædrelandsvennen.

Hun har sittet i styret de siste sesongene. Forsvarsspilleren gleder seg over langt mer enn bare det sportslige.

— Det er som om ti tonn lettet fra skuldrene mine og til alle som har vært involvert i klubben. Både i forhold til økonomi og satsingen videre var det veldig viktig at vi holdt oss. Jeg tror ikke spillerne har peiling på hvor mye dette betyr for Sørlandet, sier Ingvardsen, og fortsetter:

— Det føltes nesten som å vinne cupfinalen.

- Helt bananas

Shannon Smyth scoret det avgjørende målet på et frispark med 20 minutter igjen på klokka.

— Det var en utrolig deilig følelse. Vi rullet opp angrep etter angrep, og jeg visste at vi kom til å få det målet. Jeg er så stolt av det laget viste, sier den irske matchvinneren.

— Da gikk vi helt bananas. Da vi scoret det andre målet, visste jeg at vi kom til å klare det, sier trener Jahn Robert Holmgren.

- Vanvittig innstilling

På forhånd sa Ingvardsen at laget skulle gå ut i hundre og score et tidlig mål. Hun hadde rett i det første, men målet lot vente på seg til halvtimen var passert. Hun fikk rett i det første, men målet lov vente på seg til halvtimen var passert.

— Alle viste en vanvittig innstilling. Dette skulle vi klare. Vi hadde ingen god første halvdel av sesongen, men vi har vært profesjonelle og jobbet hardt for å klare det, sier Smyth.

— Vi har trent mye på det offensive i det siste, og vi viste at målene ville komme. Det handlet for det meste om å holde hodet kaldt.

Etter flere muligheter, kunne Amazon juble etter halvtimen passert. Silje Blakstad la ballen inn i feltet. Den gikk over keeperen og inn i lengste hjørne.

— Det var marginer vi ikke har hatt tidligere i sesongen. Det var veldig viktig å få det målet før pause, sier Amazon-treneren.

Skryter av treneren

Jahn Robert "Mini" Holmgren, spillerutvikleren som tok over ansvaret etter at Margunn Haugenes fikk sparken i september, får mye skryt av jobben han har gjort med laget.

— Hadde ikke Mini tatt over, så tror jeg ikke vi hadde klart det. Han har gjort en fantastisk jobb og han kommer til å bli en stor trener i fremtiden. Jeg har så mye respekt for ham. Nå får vi i tillegg en ny hovedtrener i morgen, som vi alle er veldig godt fornøyd med. Han og Mini sammen kommer til å bli et fantastisk trenerteam, sier Ingvardsen.

Den midlertidige treneren er godt fornøyd med sin og lagets innsats i hans periode som hovedtrener.

— Det var en fantastisk avslutning på en veldig bra høstsesong. Vi har tatt flere steg i riktig retning, sier Holmgren, og fortsetter:

— Jeg er veldig fornøyd med debuten min som hovedtrener, men jeg kommer til å trappe ned igjen. Men man skal ikke se bort fra at jeg blir hovedtrener igjen.

Kampfakta

Sarpsborg 08 - Amazon Grimstad 0-2

Kvalifisering Toppserien, 2-3 sammenlagt

Sarpsborg Stadion , 673 tilskuere

Mål: 0-1 Silje Blakstad (33), 0-2 Shannon Smyth (69)

Gult kort: Kristine Meland, Amazon

Dommer: Henrikke Nervik, Malvik IL

Amazon (4-2-3-1): Karoline Sævareid - Ellen Wiersholm, Gro Ingvardsen Marit Fiane Grødum, Victoria Krogstad - Fride Tessem Mørkeset, Kristine Meland - Silje Blakstad, Trine Miriam Iversen, Shannon Smyth - Trine Lise Åvik