BLÅSER I FERIEN: Tuva Hauge (11) spilte horn på korpsentusiastenes sommerkurs. Foto: Espen Sand
SULTNE GUTTER: Etter korpsøvelsen i musikkrommet er det dags for lunsj. Simen Bai (12, t.v), Teodor Aanensen (11) og Fredrik Emanuel Bentsen Berge (11) gleder seg til mat. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Jeg har det kjempegøy her, men hver kveld er jeg nødt til å ringe mamma for å si natta, smiler han.

— Er det din eller mammas idé?

— Det er min. Jeg savner alltid mamma, svarer Teodor umiddelbart.

Tøffe rytmer

Teodor Aanensen og 34 andre unge korpsmusikanter fra Sørlandet har denne uka vært på sommerkurs i Mandal. Teodor har spilt trommer i fire år, men aldri vært med på sommerkurs før.

— Det er gøy å prøve noe nytt, og så langt har det svart til forventningene. Jeg holder på å lære meg mange nye, tøffe trommerytmer, noen av dem er nokså vanskelige. Maten her på Hald er god, sier 11-åringen fra Sånum utenfor Mandal.

FENGENDE: Låten "Hip to be square" av Huey Lewis and the News runget i musikksalen på Hald Pensjonat. Foto: Espen Sand

Her er det spilling og moro fra tidlig morgen til sene kvelden fem dager til ende!

Eneste tilbud

Mens det florerer av sommerkurs for barn og unge, er det ifølge arrangøren ingen tilbud for korpsmusikanter. Derfor valgte Korpsnett Norge å starte sommerkurs i sør på Hald pensjonat i Mandal.

Fem dager denne uka har de 35 deltakerne mellom ni og 14 år fått oppleve det arrangøren kaller "spilling og moro" dagen lang. Sommerkurset består av tre aldersinndelte kurs, hvor deltakerne spiller i korps og kammergrupper. I tillegg har de fått instrumentalundervisning i små grupper.

— Sosialt og gøy

— Vi har fokus på høy musikalsk og pedagogisk kvalitet. I tillegg skal det selvfølgelig være sosialt og gøy, sier Robert Solberg Nilsen, musikalsk ansvarlig for kurset.

— Slike sommerkurs er viktige for motivasjonen til musikantene, og vi håper at dette kurset kan bli det første av mange, sier Solberg Nilsen.