FARSUND: Lokalt politi ransaket med bistand fra Oslo politidistrikts bombegruppe eiendommen, etter at det tidligere var funnet mindre mengder dynamitt og flere våpen på stedet. Foranledningen til dynamittbeslaget var at den 36 år gamle lyngdalsmannen 27. januar i år truet med å sprenge flere dynamittkubber.

Med kona og to andre personer til stede, truet 36-åringen 27. januar i år med å sprenge dem alle i lufta med dynamitt. Han hadde festet flere dynamittkubber som var påmontert seriekoblede tennere, til hodet sitt. Han stakk deretter en ledning fra disse inn i stikkontakten, og holdt den andre ledningen klar til å gjøre det samme.

Voldelig mot familien

Da kona 4. februar i fjor prøvde å hindre mannen i å finne nøkkelen til våpenskapet, slo han henne flere ganger med knytteneven i ansiktet og hodet. Da hans tenåringsdatter prøvde å stoppe faren, slo han også til henne i magen.

I forkant av voldshandlingene hadde han truet med å skyte kona og tre barn som oppholdt seg i huset.

Ett års fengsel

36-åringen ble i Lister tingrett dømt til et års ubetinget fengsel. Han ble videre fradømt retten for å kjøre bil for alltid, samt til å betale 10.000 kroner i saksomkostninger.

I tillegg til vold og trusler ble han funnet skyldig i fyllekjøring og ulovelig oppbevaring av våpen.