KRISTIANSAND: Det går fram av en orientering som blir lagt fram for styret i Sørlandet sykehus fredag.

Sykehuset har som et av sine hovedsatsingsområder å få fjernet striden mellom Arendal og Kristiansand under slagordet "Kultur for helhet". Til møtet i sykehusstyret i mai, la administrerende direktør Jan-Roger Olsen fram en risikoanalyse som viste at samarbeidsklimaet er kritisk, og trakk blant annet fram hjerteseksjonene. Men han fortalte ikke at alt samarbeid var nedlagt.

Etter råd fra fagdirektør Per Engstrand avviste han kategorisk å gå inn på forslaget fra Arendal.

"Funksjonsfordeling som innebærer ny ressursfordeling, vil kunne ha konsekvenser for all øvrig medisinsk og kirurgisk virksomhet. I tillegg vil endrede pasientforløp kunne føre til endret belastning knyttet til pasienttransport, medisinske serviceavdelinger, akuttmottak og intensivenheter. Dette kan ha strategiske og faglige konsekvenser for intern og ekstern faglig samhandling, og for forhold av organisatorisk, bygningsmessig og økonomisk art, sa Olsen til styret.

Direktøren skriver i en orientering foran fredagens styremøte at det har vært en rekke møter om saken ved sykehuset. Alle parter er enige om at tilbudet til pasienter med brystsmerter og mistanke om hjerteinfarkt er godt på Sørlandet.

Men det faglige samarbeidet mellom de to hjerteseksjonene blir ikke gjenopprettet før til høsten.