SIKTET: Den mannlige sjåføren av den sorte Passaten ble tatt med av politiet for blodprøve. Dermed har han status som siktet. Foto: Mari Horve Reite
DEMPET: Erik Tønnessen (t.v) og hans kolleger signaliserte til bilistene at de måtte dempe farten over denne dumpen da ulykken skjedde. Foto: Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: Klokken 09.49 fikk politiet melding om en trafikkulykke sør for Sødal i Kristiansand.

— Vi fikk flere meldinger om denne bilen, som gikk på at den kjørte hasardiøst fra Vennesla og nedover Sødalsveien. Vi var på vei ut for å stoppe vedkommende da den kolliderte i bussen og den andre bilen, forteller operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Skulle kjøre forbi

Innsatsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at kollisjonen skjedde i forbindelse med en forbikjøring.

— Den sorte bilen kom fra Vennesla og kjørte forbi veiarbeid. Den kolliderte med en møtende bil og sneiet også en buss, sier Hægeland.

Veien ble åpnet igjen tre kvarter senere.

Det var tre personer i de to bilene som smalt sammen. Bussen som var involvert, fikk ingen skader og kjørte straks videre.

Mistenker promillekjøring

Fører av den sorte bilen, en Volkswagen Passat, fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

— Føreren pådro seg lettere skader. Han mistenkes for promillekjøring, opplyser operasjonsleder.

Føreren ble tatt med i politibilen for en grundigere kontroll.

— Han er ikke pågrepet, men vi tar ham med inn for å foreta en utvidet blodprøve. Vi mistenker at han har kjørt i ruspåvirket tilstand, sier innsatsleder Hægeland.

Føreren ble dimmittert etter å ha avgitt blodprøven, opplyser operasjonsleder Magne Storaker. Han kjenner ikke til hvor stor fart føreren har hatt fra Vennesla og nedover mot byen, men sier at det vil bli foretatt tekniske undersøkelser som kan vise farten sjåføren har hatt da han kolliderte.

Kjørte forbi buss

DEMPET: Erik Tønnessen (t.v) og hans kolleger signaliserte til bilistene at de måtte dempe farten over denne dumpen da ulykken skjedde. Foto: Mari Horve Reite

Erik Tønnessen, trafikkdirigent i BM Skilt, sto like ved ulykkesstedet og dirigerte trafikken da ulykken skjedde. Veien var åpen, men farten forbi asfaltarbeidet på stedet ble bremset ved hjelp av Tønnessen og andre trafikkdirigenter. Han hadde akkurat signalisert til en buss som kom fra Vennesla at den måtte dempe farten.— Det kom en buss fra Vennesla som bremset ned på grunn av veiarbeidet her. Da kjørte passaten som kom bak ut til venstre, i motgående kjørefelt. For meg virket det som om han prøvde å kjøre forbi bussen. Han smalt da i en bil som kom kjørende fra byen, sier Tønnessen til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Fryktet bilbrann

Han gikk umiddelbart bort til den sorte ulykkesbilen, og måtte ha hjelp av en annen person for å få opp passasjerdøra.

— Passaten fikk seg et stort trøkk på passasjersiden. Vi var to mann som måtte dra opp døren. det begynte å røyke fra bilen, så vi var redde for at den skulle ta fyr, forteller Tønnessen.

Han så ikke hvor stor fart passaten holdt inn i veiarbeidsområdet.

— Men det er klart at når det blir et sånt smell, kjører du ikke i 20 kilometer i timen, påpeker Tønnessen.

Jan Gunnar Kvam sto på andre siden og dirigerte trafikken fra byen.

— Jeg hadde akkurat sluppet forbi den kvinnelige sjåføren som kom fra byen. Jeg sto med ryggen til, og hørte bare et skikkelig smell, forteller Kvam, også han trafikkdirigent for BM Skilt.