Innsatspersonell samlet seg ved administrasjonsbygningen på fabrikken.
Innsatspersonell samlet seg ved administrasjonsbygningen på fabrikken. Foto: Ina Stavrum

KRISTIANSAND: Det ble slått full alarm på Glencore Nikkelverk, tidligere Xstrata, etter en klorgasslekkasje tirsdag ettermiddag.

— Om lag klokken 13.50 ble det oppdaget en klorgasslekkasje i en av våre prosessbygninger. Mannskapet slo full alarm, og det ble iverksatt evakuering av den aktuelle bygningen, opplyser administrerende direktør Øivind Stenstad til Fædrelandsvennen.

Søkte i bygningen

Et titalls personer ble evakuert. Det er ikke meldt om personskader, ifølge direktøren.

— Industrivernet gjorde søk i bygningen for å forsikre seg om at ingen personer var igjen. Jeg kjenner ikke til at noen skal ha blitt eksponert for gass, sier Stenstad.

Både brannvesenet og ambulanse rykket til nikkelverket i Hannevika. Ifølge 110-sentralen rykket de ut etter en automatisk brannalarm.

Uklar årsak

Klokken 14.11 ble det opplyst over høyttaleranlegget på nikkelverket at situasjonen var avklart. Dermed kunne de ansatte gå tilbake til arbeidet etter om lag 20 minutter.

— Jeg kjenner ikke helt årsaken til lekkasjen, men vi har mange rør som fører klorgass og mye tyder på at det er fra et av disse det har vært lekkasje, sier Stenstad.

Han understreker at klorgass er en sterk gass.

— Alt ble gjort riktig i denne situasjonen, sier han.