KRISTIANSAND: — 20-åringen ble pågrepet på en adresse på Lund. Like i etterkant gjennomførte politiet ransakning i siktedes bolig. Der ble det funnet en halv kilo hasj, opplyser Rune Strømsvåg, etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen.

Opplysninger fra de to fornærmede guttene førte til at politiet slo til mot den aktuelle adressen i Tors gate på Lund.

Ranet i Åsane

Det var søndag formiddag at to unge gutter ble truet til å gi fra seg eiendeler like ved Spar-butikken i Åsane. Én av de to, en 16-åring, som ble truet til å gi fra seg en mobiltelefon samt penger.

De to ungdommene kom i kontakt med de to siktede mennene utenfor Amfi Vågsbygd.Politiet ønsker ikke å kommentere om de to guttene overleverte verdiene, eller om de ble fysisk fratatt de to. De siktede skal ha oppholdt seg i en bil.

— Det dreier seg om verbale trusler. De to guttene har ikke blitt truet med våpen eller lignende, sier Strømsvåg.

Nekter straffskyld

Den pågrepne 20-åringen har vært i to avhør hos politiet. I begge avhørene nekter han straffskyld etter siktelsen.

— Han erkjenner at han var på stedet og knytter seg dermed til saken, men han nekter for å ha ranet guttene. Han påstår imidlertid at alt som skjedde var frivillig, opplyser etterforskningslederen.

Politiet har identifisert den andre siktede i saken, men han er ennå ikke pågrepet av politiet. Politiet er derfor sparsomme med opplysninger om hendelsen.

20-åringen nekter også befatning med hasjen som ble funnet i hans bolig på østsiden av byen.

— Beslaget er sendt til krimteknisk for analyse. Svar derfra vil eventuelt kunne knytte den siktede mannen til narkotikaen, sier Strømsvåg.

Flere personer avhørt

Det var flere personer til stede i boligen til 20-åringen da politiet gjennomførte ransakningen. Disse ble også tatt med inn til avhør.

— Det er foreløpig ingenting som knytter disse til det straffbare forholdet som skjedde i Åsane, sier Strømsvåg.

Både den siktede 20-åringen og mannen som ennå ikke er pågrepet, er tidligere kjent av politiet.

— Begge har vært involvert i blant annet voldsepisoder tidligere, forteller Strømsvåg.