KRISTIANSAND: På dagens pressekonferanse foran Sørlandet Grand Prix hadde de norske stjernene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff fått følge av Pro-Tour-rytterne Ryder Hesjedal, Simon Gerrans og ikke minst Robbie McEwen.

Den tidligere rivalen til Thor Hushovd har kommet til Kristiansand for avslutte karrieren og sykler i dag sitt siste ritt. McEwen står med tolv etappe-seiere i Tour de France, tolv i Giro d’Italia og tre grønne trøyer i Tour de France.

— Det er min første gang i Norge. Jeg har planlagt det før, men det har alltid kommet noe i veien. Så endelig, på min siste sjanse, fikk jeg det til. Og jeg har fulgt godt med på været, så heldigvis slo det til, sier den australske sykkelstjernen.

Edvald Boasson Hagen var også med på rittet i Sørlandsparken i fjor, men ser frem til å sykle i Kristiansand igjen.

— Det blir spennende, det er jo en helt ny runde i år. Her blir sikkert et voldsomt folkeliv, og været er bra. Så det kommer til å bli minst like bra som i fjor, sier Boasson Hagen.

At løpene kommer tett lar ikke 25-åringen seg skremme av.

— Det er mange som vil kjempe om seieren i dag, det er derfor vi sykler. Det har vært mye reising i hele sommer, jeg har kun hatt fire dager hjemme. Det er hektisk, men det er gøy å stille opp nå når det er hjemme i Norge. Interessen for sporten er stor, da er det gøy å stille opp, sier Boasson Hagen til Fædrelandsvennen.