KRISTIANSAND: Som kjent ønsker Venstre å ha samme stortingsliste i Vest-Agder og Aust-Agder. Etter den første runden i lokallagene i begge fylker har det kommet inn 62 navn. Aller flest har foreslått Hans Antonsen, mens Eva Kvelland ligger litt etter.

— Han blir pekt ut av veldig mange som førstekandidat, men jeg kan ikke si noe mer om listen ut over det, sier leder av nominasjonskomiteen Helene Falch Fladmark.

I åpenhetens ånd, som Fladmark kaller det, har Venstre som eneste parti lagt ut alle 62 navn som er foreslått på sin hjemmeside. Her finner vi kjente Venstre-navn fra Vest-Agder som Stein Inge Dahn, Heidi Foyn Thomassen, tidligere stortingsrepresentant Anne Margrethe Larsen og Cecilie Nissen, for å nevne noen.

Men også personer utenfor den politiske sfære, som dirigent Rolf Gupta og byplanlegger Mike Fuller-Gee i Arendal.

— Nå starter jobben med å finne de rette personene til å tale Sørlandets sak og representere oss i Oslo, sier Fladmark.

Til slutt skal listeforslaget inneholde ti navn som skal være fra begge fylker.

— Vi er veldig opptatt av å finne denne rette balansen, sier Fladmark.

Hun peker på at det i tillegg er svært viktig å finne kandidater som har god appell i store befolkningsområder.

— Har det vært mye motstand mot planene om en felles liste for Agder?

— Nei, det har ikke kommet inn noen motforestillinger mot dette. Jeg har en følelse av at det er stor oppslutning om denne tanken, rett og slett. Rent formelt stiller Venstre med en liste i Aust-Agder og en i Vest-Agder. Men disse listene er identiske. På nominasjonsmøtet vil man i henhold til vedtektene vedta listene for hvert fylke, mens man holder nominasjonsmøte før Agder samlet.

Skulle Venstre få inn en representant både i Aust-Agder og Vest-Agder, velger nummer en på listen hvilke fylke han eller hun representerer. Nummer to er da valgt inn fra det andre fylket.