Bare de tre beste i hvert heat gikk direkte til søndagens semifinaler, og i tillegg ble det avansement for de tre beste tidene. Allerede etter 3. heat var Ndure uten sjanse til å avansere.

I intervjuer rett etter løpet sitt var Ndure i godt humør og lot til å tro at han hadde sikret avansement, men det er uklart om han virkelig trodde at de fire beste i hvert heat automatisk gikk videre.

Han løp i første heat, som i 1,4 sekundmeters motvind ble vunnet av amerikaneren Tyson Gay på 10,08. Richard Thompson fra Trinidad og Tobago ble nummer to med 10,14 og Gerald Phiri fra Zambia nummer tre på 10,16. Vindforholdene på stadion endret seg, og i de neste heatene var det medvind. Justin Gatlin vant 2. heat på 9,97 og Ryan Bailey tredje heat på 9,88. Bak amerikanerne ble det også løpt fort, og tre løpere utenom de tre første i heatene slo tiden til Ndure.

Tittelforsvarer Usain Bolt fikk en sterk start i 4. heat før han slapp opp og jogget inn til 10,09. Landsmennene Asafa Powell og Yohan Blake vant 5. og 6. heat på henholdsvis 10,04 og 10,00, mens hjemmefavoritt Dwain Chambers vant det siste på 10,02. Det ble altså tre heatseirer hver til USA og Jamaica, ett til Storbritannia. (©NTB)