GUTTEROMMET: Kristian Nikolai hadde ønske om køyeseng. I tillegg ønsket han at rommet skulle gå i sort og rødt. Mamma Anniche har selvsagt klart å gjøre rommet guttete og kult. Foto: Torstein Øen
GOD STEMNING: Etter lange turer ute i det fri tennes stearinlysene og det fyres opp i ovnen. Foto: Torstein Øen
SOVEROMMET: Hovedsoverommet er innredet med duse og behagelige farger. Foto: Torstein Øen
RETT I LØYPA: Den 170 kvadratmeter store hytta har perfekt beliggenhet. Familien kan spenne på seg skiene utenfor hyttedøren og renne direkte ned i skiløypene Foto: Torstein Øen
andersen brokke 24.jpg Foto: Torstein Øen
ÅPEN LØSNING: Allrommet med åpen stue og kjøkkenløsning er romslig med plass til mange rundt det lange spisebordet. Her kan familien kose seg med god mat samtidig som de nyter utsikten inn i fjellheimen. Foto: Torstein Øen
LOFTSTUE: Anniche har vært sparsom med sprelske farger på hytta, men på loftstuen har hun klint til med gule, kule detaljer. Foto: Torstein Øen
HYTTEKOS: På hytta får Anniche god anledning til å slappe av med de mange interiørmagasinene. Det stilige salongbordet er laget av resirkulert tre fra gamle stillas. Foto: Torstein Øen
ÅPEN LØSNING: Allrommet med åpen stue og kjøkkenløsning er romslig med plass til mange rundt det lange spisebordet. Her kan familien kose seg med god mat samtidig som de nyter utsikten inn i fjellheimen. Foto: Torstein Øen
andersen brokke 10.jpg Foto: Torstein Øen
andersen brokke 21.jpg Foto: Torstein Øen
andersen brokke 20.jpg Foto: Torstein Øen
andersen brokke 3.jpg Foto: Torstein Øen

BROKKE : Ved å taste inn noen tallkoder på mobiltelefonen kobles strømmen automatisk på, og gjør hytta lun og varm på kalde dager. Så kjennes også varmekablene i gulvene ekstra gode å tråkke på når kulda herjer utendørs.

Anniche og Harald hadde lenge hatt lyst på hytte på fjellet, men det var først etter nyttår de gjorde alvor av sine hytteplaner.

— Vi hadde tittet en stund, og vurderte både Hovden og Brokke, sier Harald.

Det var tilfeldigheter som gjorde at familien på fire til slutt havnet på Brokke.

— Vi falt vel rett og slett for hytta, og prismessig var den gunstigere enn om vi skulle hatt noe liknende på Hovden, sier han.

Laftet tømmerhytte

LOFTSTUE: Anniche har vært sparsom med sprelske farger på hytta, men på loftstuen har hun klint til med gule, kule detaljer. Foto: Torstein Øen

Anniche og Harald var enige om at de ville ha en laftet tømmerhytte med god innvendig komfort. Med to sønner, samt en stor slekt og vennekrets, var det også naturlig å legge forholdene til rette for mange overnattingsgjester. Og med ei hytte på 170 kvadrat har familien Eikrem Andersen fått akkurat den drømmehytta de håpet på.Å være tett på naturen er noe av det familien setter mest pris på med livet på hytta, samtidig som de har plass til å være omgitt av familie og gode venner.

— Her kan vi spenne på oss skiene utenfor hytta, og renne rett i skiløyper eller bort til alpinanlegget, forklarer Anniche, og avslører samtidig at hun har blitt nødt til å ta opp gamle ferdigheter i alpinbakken.

— Jada, nå har det blitt nye slalåmski på meg også, så da er det bare å starte opp den treningen igjen, sier hun.

Appelsin og Kvikk-lunsj

Men det blir ikke bare turer i slalåmbakken på familien på fire. Kilometerlange skiturer med niste, kakao, Kvikk-lunsj og appelsin hører også med, og i påska håper de på mange flotte turer.

— Håkon og Kristian Nikolai vil aller helst i bakken, men vi har heldigvis landet på en grei avtale om at de må være med på skiturer for å komme i bakken, så foreløpig fungerer det fint, sier Anniche.

Siden familien kun har tilbakelagt noen få helger på hytta på Brokke siden de overtok i februar, kan de foreløpig ikke skilte med allverdens bruk. Men Anniche er overbevist om at den kommer til å bli godt besøkt både sommer og vinter.

— Selv om vi er veldig glad i sjøen, og bor sjønært til på Langenes, så ser jeg for meg at vi kommer til å tilbringe store deler av sommeren her på Brokke.

Ingen oppussing

BADET: Badeværelset er stort og komfortabelt med varmekabler under flislagt gulv Foto: Torstein Øen

Da Harald og Anniche overtok hytta i februar kunne de flytte tingene sine direkte inn uten noen som helst form for oppgradering.— Vi har faktisk ikke gjort noe annet enn å innrede hytta, og der er det stort sett Anniche som har tatt regi, forklarer Harald.

For selv om interiørbutikken Annas Rom er en familiebedrift hvor de begge deltar på innkjøp, er det som regel Anniche som har siste ordet når det kommer til innredning. Sånn har det også vært på hytta.

— Vi er stort sett enige, så det har egentlig aldri vært noe problem, sier hun.

Enkel i bruk

Anniche har vært opptatt av at hytta skal være enkel i bruk, og ikke et sted med masse overflødige ting. Hun har dessuten vært bevisst på at hytta ikke skal være et oppsamlingssted for gammelt skrot man ikke vil ha hjemme lenger. Stilen beskriver hun som enkel og skandinavisk, med innslag fra naturen.

Selv om vi er veldig glad i sjøen, og bor sjønært til på Langenes, så ser jeg for meg at vi kommer til å tilbringe store deler av sommeren her på Brokke

— Funksjonelt og enkelt har vært stikkord jeg har jobbet ut i fra. Jeg har også forsøkt å holde meg i en naturlig og rolig fargeskala. Med unntak av litt gule elementer på loftstuen da, sier hun.

På barnerommene er det guttene selv som har stått for det meste av innredning. For er de sønner av en langt over gjennomsnittet interiørinteressert mamma, så er det de.

— Selv om de bare er seks og syv år, så har de klare meninger om hvordan rommene skal se ut, så her har de valgt alt fra farger til møbler selv, forklarer Anniche.

Familien har ikke lagt mange planer for påskeferien, men håper snøen holder slik at det blir anledning til turer både i skiløypene og i alpinbakken.

— Og blir det ikke det, så skal vi kose oss uansett. Dette er et avslappende og herlig sted å være. Så her kommer vi til å kose oss uansett.