– Sen ettermiddag eller tidlig kveld, skal trusselsituasjonen ha skjedd. Vi etterforsker videre om bakgrunnen for truslene, opplyser politiadvokat Ole Martin Paulsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Pengeinnkreving?

Han sier det kan være snakk om en pengeinnkreving, men at dette er for tidlig å fastslå.

Det etterforskes videre utover kvelden.

Det var Paulsen som siktet mannen og kvinnen for trusler og som ba Rogaland-politiet om å holde utkikk etter dem. Truslene har skjedd ved en bopel i en kommune vest i Vest-Agder.

Paulsen sier det så langt han vet er snakk om verbale trusler. Våpen skal ikke ha blitt brukt, selv om våpen ble funnet i bilen til mannen og kvinnen da de ble pågrepet ved 21-tiden.

Rogaland-politiet stoppet de to på E 39 ved Bue, like vest for Vikeså.

– Vi rykket ut etter anmodning fra Agder politidistrikt, opplyser operasjonsleder Victor Jensen ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Spikermatte

Til Fædrelandsvennen utdyper Jensen at de to er i 40-årene og hjemmehørende i Rogaland og at pågripelsen foregikk stille og rolig.

Politiet hadde bevæpnet seg i forkant av stoppen ved Bue. De hadde også med spikermatte, men den ble ikke brukt under aksjonen.

Våpen beslaglagt

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. I bilen har vi funnet våpen. Jeg vil ikke konkretisere hverken type eller antall, sier operasjonsleder Jensen.

Det er funnet våpen i bilen der to personer i 40-årene er pågrepet. Operasjonslederen ønsker ikke å kommentere hvilke våpen som er funnet.