KRISTIANSAND: Tirsdag gikk radiokanalen på lufta med den første dagen av innsamlingsaksjonen RESPONS. I løpet av en tre dager samlet kanalen inn store deler av driftsbudsjettet for hele året.

Daglig leder i Gimlekollen Radio, Kai-Steinar Vangen, er godt fornøyd med resultatet i aksjonen.

– Vi er veldig godt fornøyd. Vi må vel ta dette som et ønske om at vi fortsatt er ønsket blant lytterne våre i regionen, sier Vangen til fvn.no.

Radiosendingen knyttet til aksjonen startet tirsdag, men allerede før det var 455.000 kroner kommet inn. I løpet av uka har 45 personer vært involvert i aksjonen, og travlest var det onsdag.

– Onsdag var maratondagen med sending fra 08-23. Vi hadde mange personer som er engasjert innenfor den kristne sektoren som fortalte om det de holdt på med, live-gjester i studio og oppfordringer om å gi, forteller Vangen.

Målsetningen var å samle inn 800.000 kroner, og på aksjonens siste dag nådde kanalen målet. Etter sendingen kunne kanalen konkludere med at de totalt hadde fått inn 825.650 kroner.

90 prosent av midlene går for å sikre driften av radioen. De siste ti prosentene er satt av til et radiomisjonsprosjekt i Kina, hvor Norea Mediemisjon også er involvert.