KRISTIANSAND: Volden ble utført natt til torsdag 20. mars i år . Både jenta og mannen hadde deltatt på fest i huset til mannens foreldre samme kveld. Jenta hadde etter hvert gått og lagt seg.

Villa ha jenta med på festen

Men mannen ønsket at jenta skulle komme ut i stua og bli med på festen. Da jenta ikke ville, dro 20-åringen jenta ut av senga så hun falt på gulvet. Deretter reiste hun seg opp, og de to kranglet. Så ble jenta dyttet inn i veggen.

Jenta løp så ut av huset. Mannen løp etter henne, tok tak i henne og bar henne inn igjen. Jenta ble sint og kastet en pc-mus på mannen, noe som førte til at han slengte henne i veggen.

Deretter tok mannen tak i en flaske og slo den i hodet på seg selv.

Offeret fikk en stor kul i bakhodet samt hevelse på kinnet og på tinningen av volden.

Er nå samboere

Mannen forklarte i Kristiansand tingrett at han husket lite av det som skjedde. I politiavhør dagen etter hendelsen sa han imidlertid at han husket at de to hadde kranglet og at han hadde dyttet forloveden.

Mandalsmannen sa også at han hadde drukket for mye sprit og øl, og at han tidligere hadde fått blackout på grunn av for mye alkohol.

I retten forklarte 20-åringen at han nå hadde blitt mer bevisst på hva alkohol gjør med ham. Dette bekreftet også hans forlovede, som nå er samboer med mannen. I tillegg har mannen begynt med medisinering for ADHD.

I utgangspunktet skal vold mot personer i nær relasjon gi ubetinget fengselsstraff. Men retten mente at individuelle hensyn og rehabiliteringshensynet gjør at straffen blir betinget fengsel i 25 dager, samt en bot på 5.000 kroner.

Verken politiadvokaten i saken eller mannens forsvarer var tilgjengelig for kommentarer fredag.