AUDNEDAL: — Det er et stort under at dette ikke endte med en dødsulykke, sier lensmann Tor Damkås til fvn.no.

Høy fart Trafikkulykken skjedde omkring én kilometer nord for Grindheim kirke i Audnedal ved 22-tiden tirsdag kveld. Politiet mistenker den 20 år gamle føreren av BMWen for å ha holdt høy fart. Det ble målt 120 meter med skrensespor før bilen tok ut av veibanen.

En fagperson fra Statens vegvesen var onsdag på befaring for å utrede hvor stor fart bilen holdt da ulykken inntraff.

— Det er for tidlig å slå fast hvor fort sjåføren kjørte, men vi mistenker at hastigheten var høy, sier Damkås.

Ifølge politiet kjørte sjåføren av BMWen i retning nordover på riksvei 460, og møtte på en bil ved en bakketopp. Her skal han ha mistet kontroll over bilen og slengt fra side til side før bilen tok ut i vannet. På veien skal kjøretøyet også ha lagt flat et 12 meter langt betongfender.

Fire meters dyp Bilen tippet deretter utfor en skrent på sju, åtte meter før den gikk under vann og stoppet på 3,7 meters dyp. Dykkere har i dag vært på åstedet for å finne ut hvordan bilen ligger i vannet.

— Bilen stoppet på en skrent under vannet. Like utenfor var det atskillig dypere, sier lensmannen.

I bilen satt det i tillegg til sjåføren en 20 år gammel mann, og to jenter på 16 år. Alle er hjemmehørende i Eiken. Samtlige ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter ulykken.

Assistentlege, Tor Brommeland, opplyser onsdag ettermiddag at ingen av ungdommene er alvorlig skadet.

— Vi vil gjennomføre avhør av de involverte så fort det lar seg gjøre, opplyser Damkås.

Politiet beslagla sjåførens førerkort på stedet. Mannen mistenkes imidlertid ikke for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.