ARENDAL: — Jeg har ikke tenkt my på fylkesordfører-vervet. Men hvis nominasjonskomiteen ringer og spør, vil jeg ta en nøye vurdering. Uansett, jeg ønsker å inn i fylkestinget fra 2011, sier Rolstad- Larsen til Fædrelandsvennen.

Ap må finne en ny fylkesordførerkandidat neste år, ettersom Aps ”grand old lady” i Aust-Agder, Laila Øygarden, gir seg med politikk.

Mandag kveld meddelte Rolstad-Larsen offentligheten at hun ikke tar gjenvalg som ordfører i Agders nest største by neste år.

— Jeg kjenner på en viss slitasje. Jeg vil gi meg mens det fremdeles er gøy og jeg fremdeles koser meg i jobben. Opprinnelig tenkte jeg fire år. Nå blir det åtte. Hadde jeg tatt enda fire, er det ikke sikkert jeg kunne gitt meg med bare gode følelser, sier hun.

Uten Rolstad-Larsen i Arendal oppstår en ny situasjon i debatten om ett Agder. Men hovedpersonen selv sier de må tro om igjen som nå håper det skal bli lettere å samle Agder.

— Som sagt, jeg har sagt ja til å stå på Aps fylkesliste, og jeg håper å komme i fylkestinget. En av grunnene er nettopp diskusjonen om ett Agder og folkeavstemningen, sier damen som kjemper for å beholde to fylker.

Leder i nominasjonskomiteen er stortingsrepresentant Freddy de Ruiter:

— Hun har gjort en meget god jobb i Arendal. Nå skal partilagene i Ap spille inn til komiteen, som så skal vurdere. Jeg vil ikke drive nominasjonsarbeid i media, sier han.

Foto: Lars Hoen