KRISTIANSAND: Legevakten ber om hjelp

2323 : Legevakta i Kristisnsand ber politiet om assistanse. De har en beruset person som de vil ha fjernet. Personen blir hentet av politiet og kjørt til arresten, etter å ha fått nødvendig legetilsyn.

**KRISTIANSAND: Kjøring i påvirket tilstand

23.43:** En patrulje i Kristiansand stopper en bil i Torridalsveien. Politiet mistenker at føreren er påvirket av narkotika. Personen innrømmer å ha røykt hasj. Jourhavende jurist beordrer ransaking personens bopel, der det blir funnet en brukerdose med amfetamin.

**ARENDAL: Stopper kvinnelig bilist

00.01:** En patrulje i Arendal stopper en bil i Strømsbuveien. Bilen er begjært avregistrert og blir avskiltet. Den kvinnelige føreren av bilen er i besittelse av noen tabletter hun ikke kan gjøre rede for. Politiet undersøker videre, og det viser seg etterhvert at kvinnen har oppgitt falsk personalia. Hun blir anmeldt for forholdene.

**GRIMSTAD: Husbråk

00.17:** En patrulje i Grimstad blir sendt ut til husbråk i Østerhusområdet. En 18 år gammel mann fra Arendal blir tatt med til arresten. Bakgrunnen for dette er at 18-åringen skal ha sparket og slått andre gjester på tilstelningen. Ingen av dem skal ha kommet til skade. Arendalitten måtte finne seg i å overnatte i arresten i Arendal.

**LYNGDAL: Klage på husbråk

00.16:** En person ringer politiet for å klage på husbråk i Lyngdal. Personen som ringer inn har forsøkt å få personene til å dempe lydnivået, uten å få gehør. Politiet ankommer stedet og registrerer at det blir spilt høy musikk. De som er på adressen får pålegg om å dempe lydnivået.

**KRISTIANSAND: Klage på lydnivå

00.37:** Politiet får klage om høyt lydnivå på en fest på Flekkerøy. En patrulje dro til stedet og ba festdeltakerne om å dempe musikken.

**KRISTIANSAND: Ubuden gjest

00.34:** En person på Justnes i Kristiansand ringer og forteller at det er en person som har tatt seg i huset hans. Den ubudne gjesten ble oppdaget og stakk av gårde. Politiet fikk en beskrivelse av personen, men har så langt ikke klart å finne vedkommende.

**KRISTIANSAND: Rånere på Sørlandssenteret

00.42:** Politiet får klage på uforsvarlig kjøring ved Sørlandssenteret. Det skal være snakk om mellom 10 og 20 biler. Politiet kjører ut til stedet og samtlige aktører blir bortvist. Det er ikke første gang politiet har jagd bort motorinteressert ungdom fra området.

— Det er et tilbakevendene problem, fastslår operasjonsleder Jon Kvitne, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

**TVEDESTRAND: Avsluttet fest

00.58:** Politiet får inn klage på høy musikk fra en adresse i Tvedestrand. Politiet rykker ut og avslutter en fest der det var en del ungdommer samlet.

**FROLAND: Ble skallet ned

00.59:** En mann forteller at han skal ha blitt skallet ned under en countrykonsert på Frolands verk. Det er en navngitt person skal skal ha utført nedskallingen, og i følge melder skal det ha vært uten foranledning. Fornærmede har fått en brist i nesa, og var en tur på legevakten. Det er gjort avtale om at fornærmede skal ta kontakt igjen for å anmelde forholdet.

**FARSUND: To på moped

01.15:** En patrulje i Farsund stopper en moped med to personer på. Det viser seg at den 19 år gamle kvinnen som førte mopeden, kun for kort tid siden hadde fått en advarsel for akkurat samme forhold. Dermed er politiets tålmodighet brukt opp, og kvinnen får et forenklet forelegg på 2000 kroner. Med det håper operasjonslederen at kvinnen lærer.

**LYNGDAL: Stjålet bil kom til rette

01.17:** En stjålet bil blir funnet i Lyngdal. Bilen taues inn og eier varsles.

**ARENDAL: Slåssing

01.17:** Politiet får melding om slåssing ytterst på Langbrygga i Arendal. En person blir bortvist fra stedet.

**FARSUND: Kaotisk slåsskamp

01.27:** AMK melder fra til politiet om at de er på vei til Pakkhuset i Farsund. Der skal det ha vært litt slåssing, og situasjonen er nokså kaotisk. Da politiet ankommer har det roet seg. Noe senere ringer en person som sier han har vært innblandet i bråket. Han forlanger at politiet kommer til stedet for å kjøre ham til legevakta. Det avslår politiet da de har reist fra stedet og er på vei til andre oppdrag. Innringeren får beskjed om ta taxi til legevakten, og ta kontakt på mandag for å anmelde.

**MANDAL: Slått ned av gjeng

01.31:** Vakta på Mandals Pøbben fikk besøk av en person som hevder å ha blitt slått ned av fire fem personer, som så skal ha forsvunnet fra stedet. Etter å ha vært i området for å se etter gjerningspersonene, klarer politiet å finne frem til en aktuell adresse, ved hjelp av sin lokalkunnskap. På adressen var det en del ungdommer, blant annet en som passet til en beskrivelse politiet hadde fått. Han erkjente å ha slått til fornærmede, og hevder å ha blitt provosert. Politiet tar personalia av personen.

KRISTIANSAND: Mellom 18 og 20 ruter knust på barneskole

**KRISTIANSAND: Taxiassistanse

01.44:** En taxi ber om hjelp fordi en ung kvinne skal ha unlatt å betale. Hun forsvant inn på YX i Vågsbygd. Politiet kjører til stedet, og det blir ordnet opp. Taxisjåføren får pengene sine.

GRIMSTAD: Tatt med store mengder narkotika

**RISØR: Grisekjøring

02.09:** Fra Telemark politidistrikt får operajonslederen i Agder beskjed om at de må være oppmerksom på en BMW som grisekjører på E18 inn mot Agder. Bilen blir stoppet og kontrollert i Risør. Men siden bilisten ikke blir anmeldt av melder, må politiet nøye seg med å gi en muntlig advarsel.

LYNGDAL: Fartstatt to ganger på én natt

**ARENDAL: Krakilsk gjest

02.16:** Vaktene ved Havnepuben i Arendal tilkaller politiet. De har lagt en krakilsk gjest i bakken. Personen blir bortvist fra stedet.

**ARENDAL: Klage på fest

02.22:** Politiet får klage på en fest i Bjorbekk i Arendal, der det spilles høy musikk. Politiet hadde ingen ledige patruljer, og fikk dermed ikke anledning til å se på saken.

**KRISTISNAND: Taxi med problemer

02.28:** En taxi ringer politiet fra Esso Oddemarka og forteller at ei jente prøver å stikke fra regningen. I tillegg har jenta spydd i taxien. Politiet rykker ut og jenta får gjort opp for seg. Politiet kjører jenta hjem.

**KRISTISNAND: Jente muligens dopet ned

02.47:** En melder har tatt vare på en tenåringsjente ved Trekanten i Vågsbygd. Jenta er helt utafor, og blir tatt med til legevakta for en sjekk. Det er antydet at jenta muligens kan ha blitt dopet ned på en fest hun var på, og legevakten har tatt de nødvendige prøver for å se om de kan finne spor av uønskede stoffer. Politiet kontaktet verge som tok hånd om jenta.

**KRISTIANSAND: Bråk og slåssing

02.48:** En ung mann går rundt med knust glass i Markens gate/Tollbodgata. Politiet får en beskrivelse av mannen og ankommer stedet kort tid etter, men de ser ikke noe til vedkommende. Fem over tre kommer det en oppfølgningsmelding. Da er det to personer som slåss med vakta inne på 7-eleven. Vakta ønsker å anmelde forholdet. Politiet kommer til stedet og tar hånd om de to bråkmakerne. Den ene av dem blir kjørt til legevakten for en sjekk. Politiet tar personalia fra begge to, to menn på henholdsvis 21 og 23 år, og kjører dem hjem med pålegg om å holde seg hjemme resten av natta.

**ARENDAL: Viste finger til politiet

02.50:** En patrulje i Arendal innbringer en kar fra Langbrygga. Han utviste provoserende adferd. Han viste finger til politiet ikke bare en men opptil flere ganger. Da han ble bedt om å oppgi personalia, nektet han dette, og ble innbragt til politiarresten. En anmeldelse venter den kranglevorne.

**LYNGDAL: Mulig promillekjøring

03.07:** Politiet får melding om at en bilist muligens kjører rundt med promille i Lyngdals-området. Politiet responderer på meldingen, men lykkes ikke i å finne bilisten.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

03.30:** Politiet får melding om at en overstadig beruset person har lagt seg til å sove utenfor Parko i Kristiansand. Politiet rykker ut til stedet og vekker mannen. Han tar kontakt med noen kamerater, som sørger for at han får en taxi som kan bringe ham tilbake til de indre bygder der han bor.

FARSUND: Mann stakk av etter trafikkuhell

**KRISTIANSAND: Gråtende jente på ville veier

04.10:** En 17 år gammel jente ringer gråtende politiet og ber om hjelp. Hun har gått seg vill på Flekkerøya, og finner ikke frem til stedet hun skal til. Det viser seg etterhvert at 17-åringen hører hjemme på en barnevernsinstitusjon i Arendal. Poltiet finner jenta på Flekkerøya, og bringer henne til politivakten, der hun blir hentet av ansatte på institusjonen hun hører hjemme.

**KRISTIANSAND: Raver i gangene

06.05:** Politiet får melding om en person som raver rundt i gangene på en adresse i Kvadraturen og banker på samtlige dører. Politiet rykker ut til stedet, men da har dørbankeren forduftet.