AUST-AGDER: Søndag lovet Agder Energi at samtlige husstander som var uten strøm, skulle få den tilbake i løpet av dagen. Det holdt bare nesten. Fem strømkunder var fremdeles strømløse mandag morgen.

Mandag kveld hadde antallet økt til 12. — Flere kommer nå hjem fra påskeferie og oppdager at de er uten strøm. Det har derfor kommet inn noen meldinger som vi ikke var klar over fra før, sier informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi til fvn.no.

Av disse 12 strømkundene bor ti i Froland og to på Vegårshei.

Reparasjonene hos de fem som var uten strøm mandag morgen er utsatt til mandag morgen. Årsaken til at de fem strømkundene fremdeles er uten strøm, er blant annet tilgjengelighet og at det må omfattende reparasjoner til.

På Eydehavn må Agder Energis montører inn i et hus for å rette feilen, men de har foreløpig ikke fått kontakt med huseier.

En feil på Sågene Øst ble rettet søndag, men natt til mandag ble det funnet en ny feil. På Rygene, Steinskleiv og Longum har trær veltet over linjene som går inn til kundene, noe som fører til at det må strekkes helt nye linjer.

— Feilrettingsarbeidet fortsetter utover dagen til samtlige kunder har fått strømmen tilbake, står det i pressemeldingen til Agder Energi.

— Vi rykker ut med en gang vi får meldinger om nye feil, utdyper informasjonsrådgiver Refsnes.