Ifølge politiet holdt sjåføren svært høy fart og bilferden endte på taket.

— Så uaktsomt det kan få blitt! - Det er en personbil som har gått i fjellveggen. Forut for dette fikk vi melding om hasardiøs kjøring vestfra. Det var en person i en svart SAAB som hadde en del ekle forbikjøringer og kjørte veldig uaktsomt ifølge andre billister, sa innsatsleder Tom Wang fra politiet til fvn.no på ulykkesstedet.

Føreren av ulykkesbilen var alene i bilen da ulykken skjedde, og utrolig nok kom føreren fra ulykken uten større fysiske skader. Bilen ble helt ødelagt. Flere minutter før ulykken fant sted fikk politiet melding om farlige forbikjøringer. Spor på ulykkesstedet vitner om svært høy fart.

— Her er det snakk om høy hastighet ut fra bremsespor og skader på bil. Den har først gått i fjellveggen ved motsatt kjørebane og deretter rotert rundt. I sammenstøtet med fjellet har det rare skjedd at motoren har gått ut av motorrommet nærmest som et prosjektil og havnet 79 meter lenger ned i veigrøfta. Trafikanter som møter bilen ser at motoren kommer mot de full av gnister, sier Wang til fvn.no.

— Så uaktsomt det kan få blitt! Mannen ble fraktet bort fra stedet i ambulanse til Sørlandet sykehus i Arendal. Ved 14.30-tiden ønsket sykehuset ikke kommentere mannens tilstand, men ifølge politiet skal mannen kun være lettere skadet.

Wang er helt klar på hva han synes om grisekjøringen.

— Den har vært så uaktsom som den kan være og bli. Det er allerede besluttet at førerkortet til denne føreren skal beslaglegges. Slik kjøring må for enhver pris stoppes, forteller Wang.

E18 ble stengt etter ulykken, men er nå åpnet for fri ferdsel.