KVINESDAL: — Vi satser på at all reklame er god reklame, og inviterer likeså godt til fellesvisning på storskjerm på hotellet. Samtidig vil vi servere en meny som er inspirert av mesterkokkens besøk, sier Per Arne Netland.

Se klipp fra Helstrøms besøk på Utsikten i videoklippet overfor.

Torsdag blir både han selv og kjøkkenpersonellet på Utsikten profilert på TV3. Opptakene ble gjort i mai og august i år, og det ferdige programmet blir første gang vist offentlig på torsdag.

— Det ble tatt hensyn til at ikke alle ansatte ønsket å bli så veldig profilert. Ingen er blitt presset til å la seg filme mer enn det de ønsket, sier Per Arne Netland.

Tipset

Det var en kamerat av Per Arne Netland som tipset produksjonsselskapet som laget «Hellstrøm rydder opp» om at Utsikten kunne være en kandidat. Det sa de seg villige til å være, og ble etter en intervjurunde blant flere kandidater plukket ut.

— Vi er takknemlig for at Hellstrøm og hans folk ville komme til Utsikten, og mener gjestene allerede kan merke en forbedring når det gjelder meny og tilbereding, sier Per Arne Netland.

Refses

I kjent stil kommer Eyvind Hellstrøm til å si akkurat hva han mener om kjøkkenet på hotellet i Kvinesdal. I klippet som blant annet ligger ute på YouTube, kan en blant annet høre mesterkokken si at han ikke tar hardt i når han kaller tilberedningen av en matrett for voldtekt av et fantastisk produkt. Han kritiserte også hotellet for å ikke ha holdt hva det lovet når det gjaldt kortreist mat.

I TV3s egen programomtale beskrives torsdagens program på følgende måte: «Etter mange års planlegging og enorme investeringer står det fantastiske anlegget Hotell Utsikten i Kvinesdal ferdig. Prestisjeprosjektet skulle bli Kvinesdals nye møteplass og restauranten et utstillingsvindu for regionens fantastiske råvarer, men så langt har det blitt med drømmen. Virkeligheten er tomme rom og mat som ikke skiller seg mye fra det man får på en gjennomsnittelig norsk veikro. Eyvind Hellstrøm skal forsøke å få prosjektet på rett kjøl ved å ta tak i kjøkkenet og få hotellet til å fremstå som noe annet enn et luftslott.»

Nybygde Utsikten hotell åpnet for første gang dørene i mai 2008. Restauranten har normalt plass til nærmere 120 gjester, og kan ved å ta i bruk konferansesalen dekke til over 200 middagsgjester.

Se klipp fra besøket i videoen øverst i saken.