FLEKKEFJORD: Det var 2. juli i år at en kraftig og dramatisk brann ødela flere bygninger på Trellebakken i Flekkefjord. I det kommunale bygget gikk både rockeklubben og fritidsklubben.

LES OGSÅ: Dramatisk brann i Flekkefjord

I nabobygget, som ikke er eid av kommunen, gikk Kulturskolen tapt. Nå går det mot salg av det kommunalt eide bygget.

3,4 millioner

Det er i sin innstilling til formannskapet at rådmann Tone Marie Nybø legger opp til å selge bygget til høystbydende. Gjør kommunen det, så venter en kontantutbetaling på 3,4 millioner kroner fra forsikringsselskapet. I tillegg venter en del penger som kompensasjon for utgifter til å leie midlertidige lokaler.

Pengene kommunen går til bygging av nytt kultursenter. Etter planen starter byggingen i 2012 og bygget skal være klart i 2014.

Vil ha nye boliger

Fremtiden som rådmannen ser for seg for den brannherjede tomta er boliger eller næringsvirksomhet.

Ifølge forslaget må kjøperen av tomta ordne ny reguleringsplan. I dag er området ikke regulert. Blant spørsmålene som rådmannen vil ha svar på fra kommunen er hvorvidt tomta skal selges som branntomt eller om den skal ryddes.

Rock og fritid

– Kultursenteret skal ligge i kinokvartalet. Kommunen har allerede innløst eiendommene som omfattes. Senteret skal inneholde kino, kulturskole, bibliotek, aktivitetsrom, kiosk, en fast utstilling og galleri, sier rådmann Tone Marie Nybø i Flekkefjord, til fvn.no.

Rockeklubben får ikke egne lokaler, men kan bli blant brukerne av aktivitetsrommet. Fritidsklubben får plass i kjelleren.

– Flekkefjord kommune driver ikke rockeklubben, men er leietaker hos oss og vil også kunne bruke lokalene. Fritidsklubben er det avsatt lokaler til, sier Arne Skage Jr., som jobber med kulturhusets innhold, til fvn.no.

Foreløpige lokaler

Fram til kultursenteret er på plass, låner rockeklubben lokaler hos utestedet Smutthullet.

– Om de ikke hadde solgt Trellebakken, så ville det tatt lang tid. Det er bra at vi flytter. Når vi får utstyret på plass så kan vi ha konserter, og få opp kulturlivet i Flekkefjord, sier talsmann i Flekkefjord rockeklubb, Snorre Log Skage, til fvn.no.

En del av utstyret er nå på vei tilbake til klubben etter reparasjon. Før året er slutt skal rockeklubben være i gang med konserter i sine nye lokaler.