KRISTIANSAND: 20-åringen ble pågrepet i fjor i forbindelse med etterforskningen av et ransforsøk. Politiet tok da beslag i mannens datamaskin og mobiltelefon.

Etter å ha analysert 20-åringens datamaskin og mobiltelefon, ble det funnet 29 filmfiler politiet mente inneholdt barnepornografi.

Under rettssaken i Kristiansand tingrett ble det vist klipp av filmene, og ifølge dommen viste de fleste filmene seksuell aktivitet mellom barn og voksne. Noen av filmene viste seksuell aktivitet mellom barn. I dommen konkluderer retten med at alle filmene inneholder en fremstilling som seksualiserer barn, og dermed er å anse se som lovstridig å inneha.

20-åringen benektet i retten et hvert kjennskap til filmene. Retten festet ikke lit til mannens forklaring, og han ble dømt til 18 dagers ubetinget fengsel.

I straffeutmålingen har retten lagt vekt på at 20-åringen ikke har betalt for materialet, at det er slettet etter kort tid og at det ikke er distribuert videre. I skjerpende retning vektlegger retten at innholdet i materialet må karakteriseres som grovt og støtende.

Tingretten har besluttet at 20-åringens datamaskin og minnebrikke skal inndras. Han ble ikke dømt til å betale saksomkostninger, på bakgrunn av både hans økonomiske situasjon og at han for tiden er i ferd med å sone en dom på åtte måneder for ransforsøk.