AGDER: Ved 18-tiden kunne både Agder-politiet og Vegtrafikksentralen i Porsgrunn konkludere med at forholdene var gode på veiene. Utover kvelden har forholdene blitt verre.

Vogntog uten kjettinger skapte i ettermiddag store problemer i og rundt Kristiansand. Trybakken, Rigebakken og flere andre steder hopet det seg opp med vogntog som stod bom fast.

Bilbergingsselskapene har dessuten hatt en rekke oppdrag over hele landsdelen. Falck sin vaktsentral bekrefter til fvn.no at bilbergerne har hatt travle kveldstimer. Flere utforkjøringer er blant de 11 oppdragene som Falck Kristiansand har hatt i ettermiddag.

Tiltagende snøvær

Utover kvelden har snøværet tiltatt i vestre deler av landsdelen. Dermed må trafikken holde lavere fart. Flere trafikale hendelser er oppstått i løpet av kvelden.

Vatne

Også mellom Kristiansand og Mandal er det store trafikale problemer. Ved 19.15-tiden ble E 39 helt stengt ved Vatne etter at flere tyngre kjøretøyer ikke kom seg videre. Klokka 22 stod 13 vogntog fast med Vatne, men personbiler får lov til å passere.

— Det står en del utenlandske vogntog fast. Tungbergerne er på vei dit, sier vaktoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen, til fvn.no.

Utover kvelden har politiet dirigert trafikken på stedet og ved 23-tiden gikk trafikken forbi stedet i begge retninger. Vogntog må belage seg på å kjøre med kjetting.

(Les mer under bildet)

Osebakkene / Lenefjorden

På strekningen mellom Mandal og Lyngdal, like ved Lenefjorden, havnet en bil på taket. Trafikken ble stående bom fast, men trafikken er senere åpnet i vestgående felt.

— Står helt bom i tre timer. Trailerne kommer ikke opp og et par biler er havnet på taket, men det er ikke personskade, sier en forbipasserende.

Kilefjorden

En alvorlig trafikkulykke på riksvei 9 ved Kilefjorden fører til at veien er stengt. Kjøreforholdene på stedet karakteriseres som meget dårlige, og det har i løpet av kvelden snødd nesten ti centimeter.

Ved 21.30-tiden fikk de første bilene passere ulykkesstedet.

Lyngdal

Parkeringsplassen ved Lyngdal Inn er fyllt opp av vogntog som ikke tør å kjøre videre. Vogntog som ønsker å stoppe blir nå dirigert videre.

— Det er helt sinnsykt nå, det snør sidelengs, forteller Arve Håkedal som kjører vestover E39. Del dine opplevelser fra veiene med oss. Ring/sms/mms til 03811 - mail til nyheter@fvn.no.

Slik så det ut i Rigebakken torsdag ettermiddag. Foto: Lars Hoen. Foto: Lars Hoen