KRISTIANSAND: Trafikken stoppet omtrent opp i området ved Trybakken mellom Søgne og Mandal på grunn av trailere på sommerdekk.

Følg snøværet på våre nettkamera

Ifølge Veitrafikksentralen er det utenlandske vogntog som skaper trøbbel i trafikken. Historien gjentar seg også i år, med andre ord.

— Skaper problemer også i år

  • Det er de utenlandske vogntogene som skaper problemer også i år. Det er lange køer i mellom Søgne og Mandal fordi trailere ikke kommer seg videre, opplyser vaktoperatør Jan Ove Grave hos Veitrafikksentralen.

Ifølge Grave har det ellers vært få meldinger om trafikkale problemer på veiene på Sørlandet. Fvn.no kjenner til at det også er køproblemer på E 39 ved Bukksteinsdalen på grensen mellom Kristiansand kommune og Songdalen kommune.

I GRØFTA: En varebil havnet i grøfta ved Bukksteinsdalen torsdag morgen, mens en trailer forsøkte å komme seg under undergangen uten hell. (Foto: Elling Svela) Foto: Elling Svela

Der havnet en varebil utfor veien på det glatte føret, og flere vogntog slet med å komme seg opp bakken. Trafikken fra Søgne mot Kristiansand stod i perioder stille på grunn av trøbbelet ved Bukksteinsdalen.

— Jeg hadde vinterdekk, men tomt bagasjerom, så jeg begynte å skli bakover og ut i grøfta, sier sjåføren av varebilen til fvn.no.

Mange meldinger

E 39 var meget glatt i morgentimene.

Les også: Store forsinkelser på Kjevik

— Det har vært noen meldinger også på veier i indre Agder, men det dreier seg om enkeltstående tilfeller, opplyser Grave.

Hos politiets operasjonssentral begynner også meldingene om trafikale problemer å melde seg.

— Jeg har ikke tid til å gå gjennom alle de oppdragene. Da får jeg ikke gjort jobben min, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt til fvn.no.

Har du trafikktips? Send oss mms/sms til 03811 eller ring 03811.