KRISTIANSAND: På strekningen mellom Frikstad kirke og Kongshavn havnet en Audi A4 inn i et tre, gikk langs grøftekanten, snudde og havnet på taket. Bilen var dessuten innom to trestammer før ferden stoppet.

To personer satt i bilen og politiet mistenker at bilføreren, en 31 år gammel mann fra Kristiansand, kjørte i alkoholpåvirket tilstand. Mannen ble hentet av en patrulje og ble kjørt til legevakta for å avlegge blodprøve.

— Han er uskadet. Han er ikke i arresten nå, og blir nok avhørt senere, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt lørdag morgen.

Ifølge NTB skal mannen selv ha ringt politiet og fortalt at han hadde kjørt i en stolpe. Politiet har beslaglagt mannens førerkort. Resultatet av blodprøven foreligger ikke ennå, da det må til analyse. 31-åringen blåste ikke i alkometer.

Hentet med legehelikopter

Den kvinnelige passasjeren ble sittende delvis fast i bilen i omtrent en halv time og mannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning måtte bistå for å få kvinnen ut av vraket.

— Det er mistanke om høy fart, sier politiførstebetjent Geir Iversen til fvn.no.

Ambulansemannskapene fikk med seg pasienten til luftambulansen, som landet på en skoleplass i nærheten.

Kvinnen var bevisst da hun ble fraktet vekk fra ulykkesstedet. Hun er innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand, og ifølge NTB er hun moderat skadet og under behandling. Tilstanden hennes er stabil.

— Politiet var lynraskt på stedet etter at vi hadde ringt, det så utrolig stygt ut, sier vitnene som var først på åstedet til fvn.no.

Under behandling

Ulykken skjedde like før klokka 03.00. Politiet undersøkte i natt stedet og bilen ble deretter hentet av Falck.

— Kupéen ser relativt uskadet ut, det er god plass inne i selve vraket, sier Iversen.

Bilen har såvidt unngått å treffe direkte med fronten mot strømstolpen, men kun sneiet den og revet løs en manuell bryter.

FØRSTE TREFF: Bilen har sneiet en solid strømstolpe, og ferden har gått videre inn i skogen. FOTO: AMUND HESTSVEEN