BORTELID: Nå er det to uker siden Åseral Hytteservice fortalte at de ville gi bort 15 gratis weekendpakker til vanskeligstilte familier, barnehjem og andre som både trenger og fortjener en ferie på fjellet, men som aldri har råd til det. Og pågangen har vært enorm.

– Vi har fått over 200 henvendelser fra aktuelle kandidater så langt, forteller Satu Koski i Åseral Hytteservice.Ideen om å gi bort weekendpakker fikk hun da de kjørte billigtilbud på overnatting på hytter på Bortelid. Flere meldte tilbake at de ikke hadde råd til å si ja til de gode tilbudene.

Hun tror mange har vondt for å fatte at dette er virkeligheten for en god del sørlendinger.

– Men mange har det tøft, og det har jeg fått bekreftet etter hvert som søknadene har strømmet inn. I en mail vi har mottatt forteller faren i familien at de sliter med å få endene til å møtes. De jobber knallhardt og er slitne. Og forteller at familien sårt trenger en frihelg på fjellet, sier Koski og trekker fram nok et eksempel:

– En ung gutt forteller at foreldrene er uten jobb og nesten aldri smiler. Familien har lite penger og har aldri vært på fjellet. Han skriver at det er greit dersom han ikke blir med så lenge resten av familien får reise. Slikt gjør inntrykk!

Hun håper andre blir inspirert til å gjøre noe lignende og synes det ville vært flott om noen med hytte på fjellet inviterte naboen med seg neste gang de skal på tur.

I alt kan det bli så mange som 90 unge og voksne som i denne omgang får gratis opphold på Bortelid. Den totale verdien på kampanjen er på rundt 60.000 kroner.