LAS VEGAS: Søndag denne uken giftet pokeresset Andreas Høivold seg med sin utkårede Vicki Ann Sims i Las Vegas.

— Vi hadde vært kjærester bare noen få dager, og kjent hverandre i to-tre uker, forteller Høivold på telefon fra Las Vegas.

Da kjærligheten banket på, var det nemlig ikke snakk om å kaste seg. Gambleren fra Kristiansand satset alt.

- Det har gått sykt fort, det er jo en galskap av en annen verden, sier Høivold.

Vicki Ann Sims, som opprinnelig er fra Denver i Colorado, jobber til daglig som dealer på Golden Nugget, der Andreas spilte poker en kveld for en knapp måned siden.

Høivold klarte ikke å konsentrere seg om spillet, han ble sittende og stirre betatt på dama som delte ut kortene.

Skrev nummeret på 50-dollarseddel

— Hun var lekker, sier Andreas, som ikke klarte å glemme den vakre jenta. Ved en tilfeldighet endte de noen dager senere ved samme pokerbord igjen.

På slutten av kvelden la Andreas igjen telefonnummeret sitt skriblet ned på en 50-dollarseddel sammen med teksten "Please call me". Han trodde ikke sine egne ører da han dagen etter ble oppringt på hotellrommet.

"Hi, it's Vicki," sa det i andre enden. Deretter gikk det slag i slag med restauranter og lange samtaler. Andreas falt pladask.

Etter et radiointervju med Andreas omlag en uke senere, skulle Vicki skifte bukser før de gikk ut, og hun ba Andreas snu seg vekk.

"Boyfriends only," sa hun, forteller Andreas. Da var han ikke sen om å replisere:

  • Jeg får vel bli boyfriend, da?

  • Ok! svarte Vicki.

Brøt med samboeren

  • Jeg hadde jo samboer hjemme, så jeg har litt mixed feelings i forbindelse med akkurat det. Jeg var jo blitt forelsket, så jeg forsto at jeg måtte ringe hjem og avslutte forholdet, forteller han.

Etter den første middagen med Vicki Ann, bestemte han seg for å ringe hjem. Det ble gråt og fortvilelse, og Andreas følte seg ikke særlig høy i hatten.

"Helvete! Hva hadde jeg gjort. Jeg følte meg som en drittsekk," skriver han i bloggen sin på Nettavisen.

Den vanskelige telefonen hjem til samboeren i Kristiansand preger ham fortsatt.

— Ja, det var tungt, og vi har jo ikke sett hverandre siden bruddet, forteller han. Høivold og samboeren har bodd sammen i to år.

Blir amerikaner

Nå flytter Høivold sammen med sin nybakte kone inn i leilighetskomplekset Panorama Towers.

— Det blir ikke noe ekstravagant, en helt grei 110 kvm stor leilighet, sier han. Poker er det ikke blitt mye krefter til i det siste, da det skal ordnes med en lang rekke papirer. Blant annet er Høivold spent på om han får amerikansk statsborgerskap og arbeidstillatelse.

— Generelt bør man jo unngå å spille når det er mye følelser på gang, og nå har det vært mye, medgir han. Muligens hiver han seg med i en større turnering på Belllagio nå i desember.

Og bryllupsreisen? Den går til Bahamas i januar.

— Det er jo en stor pokerturnering der samtidig, så det blir vel litt av begge deler, sier den nygifte pokerspilleren.

VIGSELSPAPIRENE: Her er det offisielle papiret som viser at Andreas Høivold nå er gift med Vicki Ann Sims. FOTO: PRIVAT Foto: Privat