SØGNE: – Flere personer sneik seg rundt og fylte handlevogna. De forsøkte å avlede dem i kassa, og gikk så ut mellom kasse fem og seks hvor det ikke var betjening, forteller butikksjef Thomas Karlsen ved Coop Xtra Tangvall, til fvn.no.

Stoppet ikke i kassa

27-åringen passerte den ubetjente kassa uten å stoppe. I handlevogna lå et telt, øl, Coca cola, dvd-spiller, rekesalat, dvd-spiller, kyllingkjøttdeig og en del andre ting. Verdien ble i retten anslått å være 8567,50 kroner.

– En kunde kom løpende bort til en av kassererne og fikk sagt ifra. De på jobb fikk tatt bilnummeret og kontaktet politiet, sier Karlsen.

Butikksjefen berømmer politiets arbeid i forbindelse tyveriet som skjedde ved 21.30-tiden torsdag 23. juli i år. Politiet skriver i sin tiltale at de mener at 27-åringen gjennomførte tyveriet sammen med en navngitt kvinne.

Tatt med amfetamin

Onsdag 29. juli i år tok politiet mannen i besittelse av minst 12 gram amfetamin og to blåvalium-tabletter på en adresse i Søgne. Noen måneder senere, torsdag 17. desember, ble 27-åringen tatt med 5,47 gram amfetamin.

Ved flere anledninger brukte mannen amfetamin.

I retten erkjente mannen sine synder uten forbehold. Straffen ble av påtalemyndigheten foreslått satt til 60 dager, men retten var uenig. Straffen ble satt til 90 timers samfunnsstraff.