KRISTIANSAND: Spesielt stor var pågangen fredag, da totalt 63 ortopediske pasienter kom inn til akuttmottaket.

— Veldig mange kom inn med bruddskader. Det var nesten rekordaktig, uten at jeg har belegg for å si at det var ny rekord, sier avdelingsoverlege ved ortopedisk avdeling, Øystein Berg, til fvn.no.

— Det var helt vilt, sier enhetsleder Grethe Dølbakken ved akuttmottaket.

Tynt snølag

Et tynt snølag fredag gjorde at isen på gater og gårdsplasser ble ekstra glatt. Snøfallet utover helga hjalp noe, men kristiansanderne slet med å holde seg på beina også lørdag og søndag.

— Det avtok noe utover helga, men vi hadde likevel stor pågang. Det gikk i ett hele helga, forteller Berg, som ikke har fått tallene på antall pasienter lørdag og søndag.

Av de 63 som kom inn til sykehuset fredag, ble 23 innlagt.

— 21 personer ble operert i helga. I hovedsak kom disse inn fredag. Tre pasienter ventet på operasjon mandag morgen. I tillegg ble to pasienter brakt til sykehuset i Arendal, hvor pågangen ikke var like stor, sier avdelingsoverlegen.

Enkle brudd

Ifølge ham skyldtes bruddskadene i hovedsak glatta.

— Det kan man lett si, ja, sier han.

De fleste skadene som ble behandlet i helga var brudd i ankel og håndledd.

— Vi har stort sett fått inn friske personer som er ute og har det travelt. De har ikke beregnet glatta, og falt. De har pådratt seg relativt enkle brudd. Personer som får hoftebrudd skader seg som oftest innendørs. De går ikke ut i dette været, sier Berg.

Ikke krise

Til tross for den uvanlig store pågangen, sier avdelingsoverlegen at sykehuset har klart å ta unna.

— Det har ikke vært krisestemning. At vi hadde tre pasienter som ventet på operasjon i dag tidlig, er helt akseptabelt. Enkelte bruddskader kan ventes med å operere. Dessuten har vi fått hjelp av sykehuset i Arendal slik at ventelisten ikke er blitt lang, sier han.