KRISTIANSAND: 2. juledag ankommer lastebilfergen «Clare» til Kristiansand. Thyferries nyanskaffelse skal trafikkere ruten mellom Kristiansand og Hanstholm fra 2. januar 2011.

SPENT: Direktør for Thyferries Norge, Svein Olaf Olsen, gleder seg som et barn til å ta i mot "Clare" 2. juledag. Han er ikke riktig sikker på hva slags farge det er på den overhalte ferga. Foto: Kjetil Reite

Skal teste— Båten kommer rett fra Aberdeen hvor hun har gått i rute mellom Lerwick på Shetland og Aberdeen. Den ruten har hun trafikkert fast siden 2004, sier direktør i Thyferries i Norge, Svein Olaf Olsen.

I Kristiansand skal selskapet teste begge fergeleiene i Kongsgård havn før «Clare» drar videre til Hanstholm samme dag.

— Det er den første fergeankomsten i Kongsgård noensinne. Vi har to fergeleier, et kort og et langt sementfergeleie. Det er gjort beregninger som gjør at det skal passe, men vi er nødt til å gjennomføre en prøveligging, sier Olsen.

I Kongsgård opererer Thyferries under enkle forhold.

— Det går på innsjekk og tollbehandling. Også har vi en oppstillingsplass, sier Olsen.

Vet ikke ny farge

De siste årene har «Clare» vært blå. Nå har hun gjennomgått en oppgradering. Blant annet er båten malt på nytt.

— Hvilken farge, Olsen?

— Det vet jeg faktisk ikke. Det blir spennende å se. Jeg har ikke sett skuta på tre måneder, sier direktøren.

Clare ble bygget ved Rickmers verft i Bremerhaven i 1973. Fergen har for det meste operert i Nordsjøen og Østersjøen. I en kort periode på midten av 90-tallet seilte hun i fraktrute mellom Kristiansand og Eemshaven i Nederland.