ARENDAL: — Min stesønn er blitt truet på livet hvis han ikke tar på seg drapet, sa stefaren i sin forklaring i Aust-Agder tingrett i dag.

De nye dramatiske opplysningene ble mottatt med nærmest vantro fra statsadvokat Jostein Johannessen i retten. Han lurte på hvorfor stefaren ikke hadde gått til politiet med disse opplysningene.

- De tror ikke på meg

  • Jeg har allerede opplyst om dette i tre avhør, men de tror ikke på meg, sa stefaren til fvn.no i en av pausene i dag.

Stefaren mener 25-åringen ikke gjennomførte drapet, men at det ble begått av en annen kvinne. Opplysningene mener forsvarer, stasadvokat og bistandsadvokat er så oppsiktsvekkende, at de nå vil kalle inn flere vitner.

I tillegg ba bistandsadvokaten om at tiltalte må i vitneboksen på nytt.

Les også: Hørte gråt drapsnatten

Like før klokken 13.30 valgte dommer, bistandsadvokat, forsvarer og statsadvokaten å stenge rettsalen for å holde et lukket møte. Dommeren ila også pressen referatforbud.

Mer etterforskning

  • Jeg er veldig lettet over å ha fått fortalt det. Jeg står for hvert ord jeg har sagt, sa stefaren etter at han forlot rettsbygningen.

— Vet du at du kan straffes hardt for å forklare deg usant?

— Ja, det har jeg tenkt gjennom, og jeg står på mitt. I denne saken er det flere personer som er skyldige, sier mannen til fvn.no.

Han er overbevist om at 25-åringen ikke var involvert i selve drapshandlingen.

I retten forklarte stefaren at tiltalte kom på besøk til ham og moren dagen etter drapet skal ha skjedd. Her ble han over helgen, men fikk etter noen dager telefon fra en person. I telefonen ble tiltalte, ifølge stefaren, truet til å komme tilbake til leiligheten i Parkveien. Grunnen var at han måtte være med på å flytte liket.

— Han fortalte oss at han hadde drept 45-åringen, men vi trodde ikke på ham. Slik jeg kjenner stesønnen min, er ikke han i stand til å drepe et annet menneske, sier stefaren til fvn.no.

Mer etterforskning Dommeren ba i retten om at det iverksettes mer etterforskning i saken på bakgrunn av de nye opplysningene.

Jourhavende Carl Leknesund i Agder politidistrikt opplyser imidlertid til fvn.no tirsdag kveld at det ut fra saksdokumentene ser ut som at det ikke er gjort nye vitneavhør i saken i dag. Likevel utelukker han det ikke, fordi slike opplysninger ikke alltid føres i dokumentene.

Etter at stefaren hadde forlatt rettsbygningen ble tiltalte bedt om å sette seg på nytt i vitneboksen. Her ble 25-åringen konfrontert med de oppsiktsvekkende opplysningene til stefaren.

— At jeg har blitt truet er helt feil. Episodene som min stefar beskriver, skjedde på helt andre tidspunkt. Dessuten synes jeg det er rart at han ikke har fortalt dette til politiet tidligere, sa tiltalte på spørmål fra dommeren.

Flirte i retten - Hvordan er forholdet mellom deg og din stefar?, ville dommeren vite.

— Han er min stefar, bare det. Jeg har aldri kommet noe godt over ens med ham, svarte tiltalte.

Da tiltalte satte seg tilbake ved sin forsvarer ristet han på hodet og flirte.

— Dette er helt vanvittige opplysninger. Jeg har jobbet som forsvarer i 18 år, og har aldri opplevd lignende, sier forsvarer Ole Devold til fvn.no.

Advokaten så likevel ingen annen utvei enn å be om at de nye opplysningene blir gransket.

— Som forsvarer er det min plikt i en drapssak å få bekreftet eller avkreftet slike opplysninger. Saken er for alvorlig til at det kan passere i stillhet, sier Devold.