Se video: Siste forberedelser før OL-festen

— Et av målene er å gjenskape åpningsseremonien fra Beijing-OL på vår egen måte, smiler Jim Rune Bjorvand (31) med et fast grep rundt en iøynefallende tigerdukke.

Sammen med fvntv-kollega Christian Wulff (39) og Siv Kristin Sællmann (44) fra NRK skal Bjorvand være både tv-programleder og konferansier på morgendagens hyllest til de i alt ti sørlandsutøverne fra årets OL og Paralympics.

Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, håper arrangørene på ikke mindre enn 10.000 skuelystne til det storslåtte gildet.

— Dette blir en fest for absolutt alle som vil være med å hedre OL-heltene våre, understreker politisk rådgiver i Kristiansand kommune, Cathrine Quist (33).

— Værmeldingen er god, verdens lengste spydkage vil være på plass over hele Torvet (90,57 meter lang – som er identisk med Andreas Thorkildsens vinnerlengde i OLs spydkonkurranse), Helene Bøksle og The Bjorvands er blant flere lokale artister, og det blir selvsagt intervjuer med OL-deltakerne på scenen, supplerer Christian Wulff.

— Og så lover jeg noen saftige pyroeffekter fra scenen og flere signerte gjenstander som gis bort til heldige publikummere, avslutter en forventningsfull Jim Rune Bjorvand.

PS! Hele torsdagens fvntv-sending fra kl. 17.30 til 18.00 er viet idrettsfesten på Torvet. Sendingen vises også på fvntv.

I tillegg skal NRK tv-overføre deler av happeningen.