Les om budsjettet i Søgne her!

VENNESLA: Da Vennesla kommune innførte eiendomsskatt i 2007, var målet å få større økonomisk handlerom. I kveld måtte rådmann Svein Skisland fortelle politikerne om en betydelig forverret økonomisk situasjon da han la fram budsjettforslaget for neste år. En av årsakene er store tap i finansmarkedet.

Det var stramme budsjettplaner Skisland la fram i kveld.

— Det blir strammere neste år, mindre av det meste. Vi skjærer ned på samtlige enheter. Men vi legger ikke ned tjenestetilbud, og jeg håper ikke dette vil få konsekvenser for innbyggerne, sier Skisland.

Blant annet foreslår han at alle enheter i kommunen skal spare 0,5 prosent på driften. I tillegg vil han spare to millioner kroner på å la fire stillinger stå ledige. Men politikerne i Vennesla synes ikke kuttene er dramatiske.

— Budsjettet er absolutt overkommelig. Vi har en tøff situasjon, men den kunne vært tøffere. Dette er minimale kutt, sier ordfører Torhild Bransdal (KrF).

I 2007 satt kommunen av 14 millioner kroner på bufferfond som skulle brukes ved tap i finansmarkedet. I år blir trolig hele fondet brukt opp, og nytt må bygges opp neste år. I tillegg vokser utgiftene til kommunen mer enn inntektene fra staten.

— Det gedigne løftet den rødgrønne regjeringen lovte oss er på et hvileskjær, om vi ikke kan si at det har gått tilbake, mener Brandsal.

Les mer om budsjettet for Vennesla kommune i fredagens papirutgave av Fædrelandsvennen.