KRISTIANSAND: To advokater som vitnet torsdag, bidro til at saken ble utsatt. Den ene advokaten påviste i en vitneforklaring at det på datamaskinen til den 34 år gamle torpedoen fra Sandefjord var lastet ned en kjøpekontrakt for hest dagen før utpressingen i Kristiansand. Ifølge Hamres forsvarere kan det bety at 34-åringen selv laget kontrakten som ble brukt for å presse Wilhelmsen.

I tillegg svekker det troverdigheten, mener forsvarerne.

Tok kontakt i pausen

Den andre advokaten som bidro til utsettelsen, var Hamres daværende forsvarer, Henrik Bliksrud. Han fortalte at han hadde møtt i en rettssak hvor den 34 år gamle torpedoen var tiltalt. I en pause hadde 34-åringen tatt kontakt med Bliksrud.

– Han ga da klart uttrykk for at det var galt at Atle Hamre var trukket inn i denne saken, sa advokat Bliksrud. I retten sa torpedoen at det var Hamre som var oppdragsgiver for utpressingsturen til Kristiansand.

– Hamres forsvarer gjør et rent bakholdsangrep på oss andre, sier advokat Einar Grape, som forsvarer 34-åringen som ledet utpressingsgruppen. – Jeg har aldri opplevd maken. Tirsdag fortalte Hamres forsvarere at de to advokatene som vitnet skulle si noe helt annet. Min klient har for øvrig en fornuftig forklaring på hvorfor det finnes en hestesalgskontrakt på hans datamaskin, sier Grape.

– Overrumplingstaktikk

– Det er heldigvis sjelden at vi i norske rettssaler blir utsatt for en overrumplingstaktikk som dette, sier advokat Jon Anders Hasle. Han forsvarer en av dem som trakk anken på skyldspørsmålet da lagmannsretten startet behandlingen av saken mandag.

Lagmannsretten imøtekom kravet fra forsvarerne om utsettelse. Nytt rettsmøte er berammet til 10. november. Nå skal de nye opplysningene granskes.

Kriminalpolitisentralen skal nå blant undersøke nærmere det advokaten fant på 34-åringens datamaskin og som politiet tidligere ikke skal ha oppdaget. Dessuten skal andre opplysninger som kom fram, granskes nærmere før retten starter opp igjen.