KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at det var en konflikt mellom mor og sønn som var årsaken til det som skjedde, sier politiadvokat Johan Martin Kile ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Konflikten toppet seg slik at Bjørn Stuverød (39) tok frem et ombygd håndvåpen og skjøt et skudd mot sin 63 år gamle mor, Berit Svendsen. Skuddet var dødelig. Deretter tok han moren ut av huset og plasserte henne på utsiden, hvor enkelte legemsdeler ble skilt fra kroppen.

Ransaket gården

— Vi vet foreløpig ikke så mye om våpenet, bortsett fra at det var ombygd. Hvor det kom fra er uklart, sier Kile.

Da politiet ransaket gården på Stuverød i februar i fjor, etter at Bjørn Stuverød hadde truet skigåere i området med våpen, ble det funnet et stort antall våpen som ikke ble oppbevart forskriftsmessig. Stuverøds far er dømt for dette forholdet.

Det ble også funnet uregistrerte våpen, men den gang ble det ikke funnet håndvåpen. Om drapsvåpenet ikke ble oppdaget av politiet på den store og uryddige gården, eller om håndvåpenet er kommet i hus senere, er derfor uklart.

Vil tilbake til fengselet

Politiet har gjennomført et nytt avhør av Bjørn Stuverød hvor det er fokusert på en del detaljer rundt selve drapshandlingen. Stuverød er fortsatt innlagt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Han har selv ønsket seg tilbake til fengselet, men Kontrollkommisjonen har ikke tatt Stuverøds klage på plasseringen på sykehus til følge.

— Fengslingsfristen for siktede går ut neste fredag, og tingretten blir bedt om å forlenge varetektsfengslingen. Samtidig vil politiet be retten oppnevne to psykiatrisk sakkyndige som skal gjennomføre den rettspsykiatriske undersøkelsen av den siktede, opplyser politiadvokat Johan Martin Kile.