KRISTIANSAND: Bandidos-lokalene i Kiledalen har i en årrekke vært gjenstand for konflikt. Kristiansand kommune mener lokalene blir brukt ulovlig, noe eierne har bestridt. Saken har versert siden 2001, da bygningen ble kjøpt av to medlemmer av motorsykkelklubben Bandidos.

En av eierne, en 41 år gammel mann fra Kristiansand, er nå ilagt et forelegg på 40.000 kroner for brudd på plan— og bygningsloven. Hvis forelegget ikke blir vedtatt, vil saken bli oversendt til tingretten. 41-åringen risikerer da 25 dagers fengselsstraff.

Forelegget ble gitt 10. mars, men 41-åringen har foreløpig ikke vedtatt boten.

Hovedbygningen ble opprinnelig brukt som møteplass for linjemontører, og er godkjent for bruk som møtelokaler på dagtid. Etter å ha mottatt flere naboklager gjennomførte politiet en razzia i lokalene. Det ble da oppdaget at lokalene var innredet med både bar, scene og strippestang.

De to eierne av klubben har flere ganger fått advarsler og pålegg om at bruken av lokalene som klubbhus må opphøre.

Eierne av lokalene har tidligere hevdet at bruken har opphørt, men kommunen mener å kunne bevise at dette ikke er tilfelle. I desember 2007 ble eierne ilagt et forelegg på 50.000 kroner for samme forhold.

Plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum i Kristiansand kommune ga da uttrykk for at saken var i ferd med å bli en parodi.

— Er den blitt en parodi?

— Slike ting tar tid. Eierne har bestridt grunnlaget for det vi mener er ulovlig, og da må vi gå en ny runde. Det er viktig at de får frem sine synspunkter, slik at ting skjer på en ordentlig måte, og i henhold til norsk lov, sier Stavrum.