LILLESAND: — Jeg er utslitt. Har jo ikke hatt ferie på 35 år! sukker Svend Aage Nielsen. - I alle fall ikke vanlig ferie slik som andre folk, supplerer fru Berit (57). Natt til lørdag stekes de siste brettene i ovnen på Svåbekk, og dermed er det slutt for byens berømte hvetekranser.

— Jeg har hatt tilbud om ny jobb, men takket nei. Nå skal jeg først slappe av litt, og komme meg til hektene. Så får vi se, sier Nielsen.

— Jeg er lei av å legge meg tidlig og stå opp klokken halv fire hver natt.

— Og opp klokka ett natt til lørdag! tilføyer Berit, som har vært fast ansatt i virksomheten helt siden Svend Aage overtok det tradisjonsrike Rønnevigs Bakeri i Lillesand i 1973. — Vi har klart å få tre unger, men jeg kan nesten ikke skjønne hvordan vi har fått tid - men det må du ikke skrive! utbryter Berit.

Det var helt tilfeldig at dansken havnet i Lillesand. Først i Kristiansand i 1969 fordi han gikk på konditorskole i Sverige sammen med en kristiansander. Så traff han Berit fra vest for byen, og så ble det Lillesand.

Med industribakeri på Sekkebekk og nyetablerte Bakers i Gaupemyr har det aldri vært bakt flere brød i Lillesand enn nå. Men håndverksbakerne legger altså inn årene. For ti års tid siden ga Jan Knudsen seg, og nå er det også slutt for Nielsen.

— Markere at vi stenger? Det er vel ikke noe å markere, mener Svend Aage Nielsen. - Men vi tar oss nok glass vin på lørdag, smiler fru Berit og ser ut til å glede seg litt...