KRISTIANSAND: I tingretten ble mannen dømt for to samleier mot en 14 år gammel jente. Årsaken var at tingretten tolket lovteksten utvidet, og mente et tilfelle av seksuell handling var å karakterisere som samleie.

Lagmannsretten mener denne lovtolkningen har skjerpet straffen mot mannen i tingretten. Dommen ble derfor redusert til 45 dagers fengsel.

Jenta var deltaker på utflukter hvor den 26 år gamle mannen var voksenleder. Lagmannsretten understreker at den store aldersforskjellen er straffeskjerpende.

I formildende retning har imidlertid retten lagt vekt på at mannen har kommet med en uforbeholden tilståelse. Lagmannsretten understreker også at saken sannsynligvis aldri ville kommet opp dersom mannen ikke hadde tilstått.

Tiltaltes forsvarer ba lagmannsretten idømme mannen betinget fengselsdom, samfunnsstraff eller deldom. Et av argumentene for dette er at mannen er ansatt i et amerikansk selskap hvor det kreves at han tidvis oppholder seg i USA. Forsvarer Sigurd Klomsæt mener mannens ansettelse er truet ettersom en ubetinget dom vil hindre mannen i å få visum til USA.

— Problemer med visum til USA må uansett vike for de sterke allmennpreventive hensyn som tilsier ubetinget reaksjon i en sak som dette, skriver retten.

Dommen var enstemmig. Mannen slipper å betale saksomkostninger ettersom klagen førte fram, og straffen ble redusert.