SONGDALEN: Vitnene ble etterlyst av politiet etter ranet av bensinstasjonen på Rosseland natt til lørdag.

— Vi har gjennomført avhør av et par vitner som meldte seg etter at vi etterlyste dem. Det har hjulpet oss til å danne et bedre bilde, sier etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Personene befant seg i en bil ved bensinstasjonen da ranet skjedde, og da raneren forsvant til fots.

— De satt i en av bilene som var på stasjonsområdet og på Rosselandsveien. De tok en usving på stedet, forteller Thorsen.

Prioriteres høyt

Etter det fvn.no forstår, har ikke vitnene kommet med vesentlig ny informasjon til politiet. Foreløpig har politiet få spor å gå etter, selv etter at de gikk ut med bilder fra overvåkningskameraet på Shell 7-Eleven.

— Vitnene var en brikke som manglet. Men vi har ikke noe som utkrystalliserer seg foreløpig, sier etterforskningslederen, som understreker at ranet har hovedfokus for politiet for tiden.

Fortsatt er etterforskerne interessert i å komme i kontakt med en mørkkledd fotgjenger som gikk på gangstien ved Rosselandsveien mot Volleberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RETTET PISTOLEN: Raneren rettet pistolen mot de ansatte med det samme han kom inn døren. (Foto: Politiet) Foto: Politiet

Ifølge politiet var raneren 1,60 meter høy, og fremsto som ung. Han var maskert og bevæpnet med pistol.

Ranet skjedde i det de ansatte var i ferd med å stenge bensinstasjonen, og var over på halvannet minutt. Raneren rettet pistolen mot de ansatte med det samme han kom inn døren, og truet til seg om lag 4000 kroner fra den ene av kassene. Pengene skal han ha puttet i lommen før han løp ut.

Ingen overvåkningskameraer på utsiden fanget opp raneren, etter det fvn.no får opplyst.

Så raneren forsvinne

To kunder skal ha blitt kommandert ut av bensinstasjonen av raneren. Disse skal ha sett raneren da han løp ut av butikken, og er viktige vitner for politiet.

— Hvordan folk oppfører seg under et ran kan ha mange grunner. Man vet ikke hvordan man reagerer før man faktisk står i en slik situasjon. Våre råd til folk som opplever et ran er å forholde seg rolig og observere, sier Thorsen.

Tirsdag skrev fvn.no at en av kundene forlangte å få hamburger under ranet, men dette viser seg å ikke være helt korrekt. Den kvinnelige kunden tok riktignok imot hamburgeren mens ranet pågikk, men skal ifølge vitner ikke ha forlangt maten overlevert.