MANDAL: Vandalene tok seg inn på et åpent toalett i klubbhuset fredag kveld. Der åpnet de kranene både på herre— og dametoalettet, og tettet igjen vaskene med stein og tørkepapir.

— De hadde surret tørkepapir rundt steiner, slik at det ikke fløt opp. Det var mye vann i store deler av bygget da oversvømmelsen ble oppdaget. Dette kan fort dreie seg om skader for over 100.000 kroner, sier nestleder i Mandal golfklubb, Steinar Vatnedal, til fvn.no.

Fosset ut av kledningen

Vannet fosset ut av dørene og veggene da klubbmedlemmer ankom stedet i 10-tiden lørdag formiddag, over tolv timer etter at kranene ble åpnet. For å begrense skadene, ble både brannvesenet og andre klubbmedlemmer tilkalt.

Med bøtter, mopper og støvsuger jobbet frivillige store deler av lørdagen med å få bort vannet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FLERE CENTIMETER: Gulvet i begge etasjene i klubbhuset var dekket med vann. Her fra kafeteriaen. (Foto: Mandal golfklubb) Foto: Mandal golfklubb

— Dette er pur vandalisme. Jeg skjønner ikke at noen kan ha glede av sånt. Dette er simpelt hærverk som koster mye penger. det er en nokså vidløftig jobb å få dette fikset, sier formann i klubben, Johan Kvelland.

Takstmann skal undersøke

Ifølge ham har vannet trekt inn i isolasjonen i vegger og gulv. I kafeteriaen og kontorene i samme etasje som toalettet, stod vannet flere centimeter opp over stort sett hele gulvet. I kjelleren var det store mengder vann i et et lagerrom, et vifterom og arkivet.

— Om lag halvparten av arkivet fra golfklubbens begynnelse er ødelagt, sier Vatnedal, som tror at kostnadene blir høye dersom vegger og himling må skiftes.

— Spørsmålet er jo hvor mye vann som er trekt inn i veggene. En takstmann skal undersøke skadene mandag, så vi får nok svar da, sier han.

Ingen mistenkt

Lørdag gjorde politiet undersøkelser i klubbhuset. Foreløpig er ingen mistenkt for hærverket. Etter det fvn.no forstår, har politiet så langt få spor å gå etter.

Medlemmene i golfklubben tror at det dreier seg om guttestreker. Det skal ha blitt observert mopeder i området fredag kveld.

— Vi utlover dusør hvis noen kan hjelpe til med å få oppklart hærverket. Vi er ikke ute etter å ta dem, men å preke dem til vett. Sannsynligvis er det unge folk som står bak, og de skjønner nok ikke konsekvensene av det de har gjort, sier Vatnedal, som opplyser at informasjon som fører til oppklaring vil belønnes med et grønt kort-kurs og et års gratis medlemskap i klubben.

BRUKTE STEINER: Vandalene surret tørkepapir rundt steiner, trolig på grunn av at papiret ikke skulle flyte opp. (Foto: Mandal golfklubb) Foto: Mandal golfklubb