Kristiansand: Nå må bestefaren møte i retten om noen uker tiltalt for overgrep mot barnebarnet, som nå er 13 år.

Jenta møtte i Kristiansand tingrett denne uka som vitne i straffesaken mot den 33 år gamle lærerassistenten som chattet med jenta. Senere besøkte 33-åringen denne jenta og gjennomførte en samleie med henne da hun var 11 år.

På det tidspunkt hadde jenta blitt kjent på nettet med en annen person i distriktet, som også hadde forgrepet seg mot henne. Denne personen skal møte som tiltalt sammen med bestefaren.

— Da jenta åpnet seg for sin bestefar og fortalte ham om hva hun var utsatt for, forgrep han seg på barnebarnet. Det opplyser statsadvokat Erik Førde og politiadvokat Anne Cecilie Dessarud til Fædrelandsvennen.

I kjølvannet av rettssaken i Kristiansand denne uka, er det også under forberedelse en tredje sak mot en 41 år gammel familiefar fra Bergen. Han har også chattet på nettet og fått jenter til å sende kompromitterende bilder og gjennomføre seksuelle aktiviteter foran webkamera. Denne mannen utvekslet bilder, filmfiler og adresser til småjenter med 33-åringen som har vært tiltalt i tingretten denne uka.